Economia

VIDA SOCIAL

El món rural es reivindica a la fira de Campllong

La 31a edició d'aquesta popular trobada agrícola, ramadera i comercial aplega milers de visitants

Si es compleixen les previsions, la Fira Comarcal de Primavera de Campllong haurà atret aquest cap de setmana cap a 30.000 visitants, la majoria dels quals, aquest matí i migdia. L'oferta és molt àmplia i explica el creixement i prestigi que ha aconseguit en 31 edicions. En els 220 estands i parades que hi ha aquest any hi dominen, com sempre, els dedicats al món rural, bé amb bestiar bé amb maquinària, però no hi falten els punts de venda d'alimentació, exposicions d'eines i vehicles antics, brocanters, atraccions per a la mainada... “És una demostració del pes que té encara el món de pagès”, ens comentava ahir al matí un ramader, referint-se principalment al bestiar, mentre assistia al concurs morfològic de burro català, en què van participar 26 exemplars d'aquesta preuada espècie autòctona. En un altre punt del recinte, setze parelles de paletes i manobres aixecaven un tram de barana en el concurs de paletes. N'hi havia menys que els últims anys –els organitzadors no en sabien ben bé la causa– però l'expectació al seu voltant era gran. Mentrestant, escampats per la fira, els participants en el concurs de pintura ràpida miraven de plasmar racons i ambients amb els pinzells. Per a més tard estava programada una tractorada de tractors antics, la inauguració d'una exposició sobre el món agrari als Països Catalans... I avui, entre altres propostes, es podrà gaudir de la lliga de Pony Games, una exhibició de gos d'atura, el concurs morfològic de vaques de raça frisona o una demostració d'esports rurals bascos.

Productes de Km 0

En els parlaments de la inauguració, el director del departament d'Agricultura a Girona, Vicenç Estanyol, va defensar els productes de proximitat, dels quals la fira de Campllong és un aparador. En la mateix sentit es va expressar el vicepresident de la Diputació Miquel Calm, que va recordar que l'ens representa aposta pels productes “km 0”. De la seva banda, tant l'alcalde, Lluís Freixas, com el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, van destacar el potencial dels pobles petits, reflectit en la fira.

LA XIFRA

220
punts de venda
o exhibició són els que conformen la fira d'aquest any, en què s'esperen prop de 30.000 visitants
.

LA FRASE

Aquesta fira és una gran oportunitat de promocionar els productes de proximitat
Vicenç Estanyol
DIRECTOR DEL DEP D'AGRICULTURA A GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.