Economia

La pressió de la PAH atura un desnonament

Els afectats són una família de Flaçà que van denunciar el banc per estafa

La pressió de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) va aconseguir ahir al matí aturar el desnonament d'una família de Flaçà amb dos fills de quatre i set anys. Segons l'Agència Catalana de Notícies, des de primera hora del matí els integrants de la plataforma es van concentrar davant del domicili, situat al carrer Carles Rahola, per impedir l'entrada dels agents judicials. Quatre hores més tard, i després que el mateix afectat s'hagués de desplaçar fins als jutjats, els van comunicar que el desnonament s'havia ajornat.

Aquest és el tercer cop que el banc intentava fer fora de casa la família, originària de Gàmbia. El pare, Abdoulie Trawally, que treballava en la construcció, es va quedar a l'atur el 2008 i el deute que li reclamen puja a més de 191.000 euros. Trawally va signar una hipoteca per valor de 141.900 euros amb l'aleshores Caja Madrid (actualment, Bankia). Les quotes mensuals de la hipoteca ascendien a uns 1.150 euros. La família les va poder anar pagant fins al 2008. La PAH assegura que el desnonament, a més a més, s'ha d'aturar perquè el cas es troba als jutjats per estafa. I és que Trawally, juntament amb altres, va denunciar que Caja Madrid l'havia ensarronat cobrant-li una comissió inexistent de més de 90.000 euros. Per aquest cas i d'altres, el 2007 els Mossos d'Esquadra van detenir el director d'una sucursal de Caja Madrid.

Més mostres de suport al bloc “alliberat”

La Coordinadora de Moviments Socials de la Garrotxa ha emès un comunicat en què dóna “ple suport” a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i al seu “alliberament” del bloc de pisos de Salt. Segons la coordinadora, les accions de la PAH, “lluny d'ésser violentes ni intimidadores, cerquen la manera d'arribar a tota la resta de la població per aconseguir d'una vegada per totes que la ILP per l'habitatge es porti a bon terme”. Dins els actes i comunicats de suport, la PAH i el casal independentista El Forn han organitzat per divendres una festa solidària els beneficis de la qual aniran destinats a la lluita contra els desnonaments i pel dret a l'habitatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona