Economia

El grup Panrico s'acull ara al preconcurs de creditors

La firma diu que ho fa per assegurar el seu futur

Reconeix que el temps és el seu “pitjor adversari”

Mentre intenta negociar amb els sindicats un pla que inclou l'acomiadament de gairebé mitja plantilla i una reducció de sou de fins al 45% per als que es quedin, Panrico inicia la via judicial per sortir de la greu crisi que pateix: Ahir va presentar preconcurs de creditors. La companyia assegura que ho fa per “protegir el futur de l'empresa” i totes les parts involucrades en la seva operativa, des de la plantilla fins a la seva xarxa de proveïdors.

“Aquesta decisió és bona per a la firma tenint en compte la situació en la qual es troba i protegeix el camí cap a una solució consensuada que garanteixi la viabilitat de la nostra empresa”, destacava ahir en un comunicat el
fabricant català de marques com ara Donuts i Bollycao.

De moment, els sindicats s'han oposat del tot al pla de reducció de costos que planteja Panrico. Ahir, el grup reconeixia que “el temps és el pitjor adversari”, però remarcava també que s'està “treballant de manera intensa” amb els proveïdors financers i de primeres matèries, així com amb els representants dels treballadors, per intentar pactar una solució.

La plantilla, en peu de guerra

En un clar missatge a la plantilla, que ha iniciat una vaga indefinida, Panrico va assegurar ahir que la presentació del preconcurs de creditors “no tanca cap via de negociació”, sinó que aquestes continuaran, “però en el marc d'un nou escenari”. La setmana passada, la firma va fer públic un pla de viabilitat que comportaria l'acomiadament de 1.914 persones i rebaixes salarials de fins al 45% per als que mantinguessin la feina. Feia uns dies que havia comunicat a la plantilla que no rebrien el sou de setembre. Els treballadors de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda, Valladolid i Paracuellos van decidir convocar una vaga indefinida fins que l'empresa no els pagui el salari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.