Economia

Morella congela les taxes per a l'any 2014 i no aplicarà la pujada de l'IPC

També s'anuncien bonificacions en la taxa de l'aigua per a famílies nombroses i una subvenció del 50% de la taxa per a obres d'accessibilitat i gent gran en habitatges

Els veïns de Morella veuran com els seus rebuts de les taxes municipals no s'incrementen durant l'any 2014. El ple de la localitat, amb els vots a favor de l'equip de govern i en contra del Grup Municipal Popular, va aprovar la congelació de les ordenances per al pròxim exercici, pel que no s'aplicarà tampoc la pujada de l'IPC.

A més, l'alcalde va anunciar noves bonificacions per a les famílies nombroses, com la de la taxa de l'aigua. També continuen les subvencions del 50% de la taxa per a obres d'accessibilitat en vivendes.

El primer edil morellà, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “l'Ajuntament de Morella realitza un gran esforç per congelar les taxes, perquè pensem que és el més just per a les famílies de Morella”. A més, afegia que “les ordenances es congelen, plantem cara a les grans empreses per cobrar d'aquelles que s'aprofiten del nostre territori per a les seves activitats i estem al costat de la gent que més ho necessita en aquests moments difícils, com en el cas de les bonificacions que anem a aplicar per les famílies nombroses”.

L'alcalde també va explicar que es realitzen algunes millores de funcionament per potenciar més les visites al castell i a la xarxa de museus, com són els convenis amb empreses, diferents entitats o hotels.

D'aquesta manera, es podran adquirir entrades per visitar els principals monuments de Morella a través d'Internet, sense un cost major per al visitant. Finalment, afegir que la taxa de l'aigua pujarà un 1,5%, a proposta de l'empresa, ja que li ve marcat per l'augment del preu de la llum. Des del consistori també es va criticar l'augment del cànon de sanejament de l'aigua, que tornarà a realitzar la Generalitat Valenciana en les pròximes anualitats .

Suport a RTVV

C.M.

L'equip de govern també va aprovar, en despatx extraordinari, una moció de suport als treballadors de Ràdio Televisió Valenciana i de defensa d'una televisió pública, en valencià i de qualitat. El text no va comptar amb el vistiplau del Grup Municipal Popular, que va decidir abstenir-se. Aquesta moció plantejava que acatés la sentència judicial, que es respectés el dret dels treballadors i que RTVV no tanque, realitzant-se un Pla de Reestructuració per fer-la viable. L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha defensat “la necessitat de tenir una televisió pública, aquilatada, plural, vertebradora del territori, que mostre la cultura i tradicions de tots els pobles de la Comunitat Valenciana o que contribuisca a ser un motor econòmic”. En aquest sentit, recordava la importància que té RTVV per a la promoció turística de Morella, ja que la imatge de la localitat arribava a totes les cases valencianes. L'alcalde també va mostrar la seva solidaritat i suport a tots els treballadors de RTVV i ha criticat el desmantellament dels serveis públics que està realitzant l'actual govern de la Generalitat Valenciana, amb Alberto Fabra al capdavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Acaba la vaga de correus a Tarragona sense acord entre treballadors i empresa

Tarragona
economia

La CNMV insinua una sincronia amb Competència perquè cap accionista del Sabadell vagi a l’OPA sense saber-ne les condicions

santander
estats units

Els EUA prohibeixen l’ús de l’antivirus rus Kaspersky per seguretat

barcelona

La Costa Brava preveu vorejar el 100% d’ocupació per Sant Joan

PLATJA D’ARO
ECONOMIA

El Maresme fomenta la col·laboració i la cogestió del sector turístic

MATARÓ

Agricultors gironins visiten finques a França per adaptar-se al canvi climàtic

girona
societat

Les hipoteques d’habitatge creixen un 28,9% a l’abril

barcelona

Claus per a un entorn familiar cibersegur

unió europea

Brussel·les expedienta l’Estat francès pel seu dèficit pressupostari

barcelona