Economia

EMPRESA

Tarradellas, Pau Casals i la Moreneta, nous caganers

L'empresa Caganer.com va presentar ahir una quarantena de novetats

Les figures artesanals fetes a Torroella de Montgrí arriben, a través de distribuïdors, a països com ara Suïssa i el Japó

El president Tarradellas, Pau Casals, Bob Marley i fins i tot la Moreneta ja tenen el seu caganer. L'empresa de Torroella de Montgrí Caganer.com, dirigida per la família Alós -Pla, va presentar ahir les novetats d'aquest any, que, un any més, converteixen personatges famosos del món de la política nacional, estatal i internacional, l'esport, la cultura i la ficció en caganers del pessebre. Alós-Pla ha continuat apostant un any més pels símbols catalans i catalanistes per acompanyar el caganer independentista amb estelada que van fer l'any passat.

De cara a aquestes festes de Nadal, l'empresa ha tret 41 noves figures diferents, entre les quals hi ha els nous fitxatges del Barça, Tata Martino i Neymar; els campions del món Marc Márquez i Kilian Jornet, i figures internacionals com ara el papa Francesc, el primer president de Sud-Àfrica i líder antiaparheid Nelson Mandela i la presidenta del Brasil Dilma Rouseff. Per als més petits, també ha tret les figures de l'extraterrestre del Club Super3, Biri Biri; la Peppa Pig i en George, el gos Snoopy i els Angry Birds. En l'apartat esportiu no hi poden faltar els jugadors del Barça, amb la figura renovada de Leo Messi amb la pilota d'or sota el braç –també se l'ha vestit amb el segon equip culer–. Puyol, Cesc, Piqué, Iniesta i Neymar també es podran trobar amb la samarreta de la senyera. Les figures del Barça de Caganer.com són productes amb llicència del FC Barcelona.

Aquest any s'estrenen com a caganers l'entrenador del RCD Espanyol, Javier Aguirre; el porter de l'equip, Kiko Casilla; el tècnic italià del Real Madrid, Carlo Ancelloti, i el fitxatge estel·lar de Florentino Pérez, Gareth Bale. També s'han creat futbolistes amb els equips del Girona FC, el Sabadell, el València, el Sevilla, el Getafe i el Rayo Vallecano.

Les figures de Caganer.com s'elaboren seguint un procés artesanal. L'empresa té un catàleg amb més de 300 peces que enguany es podran adquirir a través d'internet i també a les fires de Santa Llúcia i de la Sagrada Família de Barcelona, i a la de Nadal de Sabadell. L'empresa també serà present a les Fires de l'Avet d'Espinelves i la de Sant Andreu de Torroella de Montgrí.

Caganer.com s'està internacionalitzant cada vegada més, ja que actualment disposa d'un distribuïdor a Suïssa i un altre al Japó que, a banda de vendre les figures que elaboren a Torroella, també encarreguen a la família Alós-Pla la creació de caganers elaborats expressament, com per exemple rens o un samurai. Actualment Caganer.com negocia més acords de col·laboració amb altres distribuïdors internacionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Augmenta un 35,6% l’allotjament turístic al Vallès Occidental amb una estada mitjana de dues nits

TERRASSA
ECONOMIA

El Maresme pedala a favor de l’EuroVelo 8

MATARÓ
Rússia

Rússia augmenta un 82% els ingressos per la venda de petroli i gas el 2024

barcelona
unió europa

La CE exigeix a Booking complir amb la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)