Economia

La plantilla de Panrico diu “no” a la proposta del grup

El rebuig majoritari dels treballadors de la planta de Santa Perpètua determina el resultat global de totes les plantes

El període de consultes per a la reestructuració expira aquest dissabte

La plantilla de Panrico ha rebutjat per majoria la proposta de reestructuració de l'empresa que incloïa l'acomiadament de 745 treballadors amb una indemnització de 23 dies per any treballat, fins a un màxim de catorze mensualitats, i una rebaixa salarial d'un màxim del 18%. Tal com va informar divendres aquest diari, aquest cap de setmana s'havia de decidir si les assemblees de tots els centres del grup d'alimentació famós per productes tan populars com ara Donuts i Bollycao acceptaven la proposta de mediació, que en principi havia estat acceptada només pel sindicat UGT.

Fonts sindicals van confirmar ahir que les consultes fetes dissabte, que van recollir l'opinió de les plantes de Paracuellos (Madrid), Valladolid, Puente Genil (Còrdova) i Saragossa, van donar un resultat favorable a la proposta. No obstant això, la votació feta ahir a la planta de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), la més afectada per la reestructuració, va donar com a resultat un rebuig frontal al preacord.

Concretament, dels vots emesos –219 dels 350 empleats que formen la plantilla de la fàbrica vallesana–, 217 van ser contra la proposta de l'empresa, mentre que només dos treballadors s'hi van mostrar partidaris.

Nova fase

El rebuig de la plantilla, que ja fa més d'un mes que està en vaga indefinida, obre una nova fase de la negociació que deixa a la teulada de l'empresa la pilota del rumb a seguir i molts dubtes sobre el futur. A partir d'aquí, és la companyia la que ha d'exposar quin és el moviment següent, segons les mateixes fonts sindicals, que van recordar que el període de consultes de l'ERO acaba aquest dissabte, dia 23.

A causa d'aquest atzucac, responsables de Panrico i representants laborals van mantenir una reunió ahir a la tarda. A l'hora de tancar aquesta edició encara no se'n sabien les conclusions, malgrat que és probable que les converses continuïn els pròxims dies.

LA XIFRA

2
treballadors,
només, de la planta de Santa Perpètua, dels 219 que van votar, van estar a favor de la proposta.

Un futur incert per a la factoria

Tot i que algunes fonts amenaçaven ahir amb la possibilitat que els responsables de Panrico recorrin al concurs de creditors i es declarin en fallida, fonts de l'empresa fundada el 1962 per Andreu Costafreda confirmaven fa pocs dies a aquest diari que hi ha en marxa un pla industrial per fer més competitius els seus productes estel·lars. La gestió erràtica fruit de diversos canvis de propietari i de directius –després d'uns quants anys en mans d'Apax Partners el grup és propietat d'un altre grup de capital de risc, Oaktree, amb un flamant nou conseller delegat, Carlos Gila– ha deixat l'empresa al voral d'un mercat molt afectat per la caiguda del consum i a hores d'ara liderat per les marques blanques de la gran distribució.

Segons els experts, un dels punts febles de l'empresa, que dóna feina a prop de 4.000 treballadors, ara mateix és la logística: el seu producte estel·lar, Donuts, que ha donat nom genèric fins i tot a la seva competència, té un cost important de distribució si es pretén recuperar el seu format fresc i el repartiment diari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Acaba la vaga de correus a Tarragona sense acord entre treballadors i empresa

Tarragona
economia

La CNMV insinua una sincronia amb Competència perquè cap accionista del Sabadell vagi a l’OPA sense saber-ne les condicions

santander
estats units

Els EUA prohibeixen l’ús de l’antivirus rus Kaspersky per seguretat

barcelona

La Costa Brava preveu vorejar el 100% d’ocupació per Sant Joan

PLATJA D’ARO
ECONOMIA

El Maresme fomenta la col·laboració i la cogestió del sector turístic

MATARÓ

Agricultors gironins visiten finques a França per adaptar-se al canvi climàtic

girona
societat

Les hipoteques d’habitatge creixen un 28,9% a l’abril

barcelona

Claus per a un entorn familiar cibersegur

unió europea

Brussel·les expedienta l’Estat francès pel seu dèficit pressupostari

barcelona