Economia

L'Ajuntament de Morella critica que la Generalitat canvie la gestió del sanejament d'explotacions ramaderes

Aquesta decisió perjudica veterinaris i ramaders d ela comarca dels Ports

La mesura fa que el servei de sanejament de les granges deixe de gestionar-se a través dels veterinaris de la comarca, per fer-ho una gran empresa de fora

La Generalitat Valenciana ha decidit canviar la gestió del sanejament dels animals de les granges que es realitzava a través dels veterinaris de les Agrupacions de Defensa Sanitària (ADS). Des d'aquest any, l'administració autonòmica ha decidit adjudicar a l'empresa Vaersa, sent la comarca dels Ports una de les més afectades.

Aquesta mesura comporta que diversos veterinaris de la comarca deixen de realitzar aquest treball i que es duga a terme des d'una gran empresa de fora del territori. Per això, el regidor de desenvolupament rural, Rafa Pallarés, ha criticat aquesta decisió, en considerar que “perjudicarà el servei que es presta als ramaders i diversos veterinaris de la comarca es quedaran sense aquesta feina”.

A més, recorda que la Generalitat Valenciana deu tres anualitats als veterinaris que estaven realitzant aquest sanejament, que van haver de cobrar l'última d'elles amb l'avançament dels diners de l'ADS.

L'edil morellà assenyala que “el servei funcionava bé, ja que els veterinaris de la comarca fan una bona feina i tenen un tracte proper als ramaders. Ara, es gestionarà des de fora de la comarca i, a Morella, ja sabem què és el que passa quan la gestió es presta des de les grans ciutats”. A més, afegeix que “la gestió del sanejament generava activitat econòmica a la comarca dels Ports i, amb aquesta mesura, es perjudicarà als veterinaris de la zona que s'encarregaven de fer-ho”.

El regidor conclou que “no és el mateix una gestió de confiança i propera, que un servei des de fora de la comarca”. En aquest sentit, cal assenyalar que ja s'estan constatant diferències quant a la disponibilitat dels veterinaris per prestar el servei, el que perjudica també a un sector tan afectat per la llarga crisi com ho és la ramaderia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

Brussel·les expedienta l’Estat francès pel seu dèficit pressupostari

barcelona
Economia

El creixement de l’economia catalana quintuplica el de la zona euro el 2023

barcelona

Amazon busca 150 persones per al centre logístic del Far d’Empordà

EL FAR D’EMPORDÀ
empreses

Nvidia supera a Microsoft i es converteix en l’empresa més valuosa del món

barcelona
Economia

Més d’un milió de creueristes desembarquen a Barcelona de gener a maig

Barcelona
economia

Bones perspectives del sector turístic de Lleida per aquest estiu

Lleida
Unió Europea

L’Eurostat confirma l’alça de la inflació a la zona euro fins al 2,6% al maig

Barcelona

Ecosol va contractar 126 persones en risc d’exclusió social durant el 2023

GIRONA
economia

El Vendrell ressalta la fortalesa del seu comerç de proximitat

El Vendrell