Economia

L'empresariat de les comarques centrals busca noves estratègies de reindustrialització

Un estudi permetrà conèixer el potencial industrial de la zona per dinamitzar la creació d'ocupació

La Confederació Empresarial de la Vall d´Albaida (COEVAL), la Federació d'Empresaris de l´Alcoia-Comtat (FEDAC) i l'Associació d'Empresaris d'Ibi i la Foia de Castalla (IBIAE) han impulsat i promogut la realització d'un informe del potencial industrial del territori que serà realitzat per la Universitat de València(UV) i finançat per l'Ajuntament d'Ontinyent, la Mancomunitat de Municipis de l'Alcoia - Comtat i l'Ajuntament d'Ibi. L'elaboració d'aquest informe estarà a càrrec de la professora María Dolores Pitarch Garrido, del departament de Geografia i membre de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) de la Universitat de València.

L'objecte de l'informe és recollir les dades al territori que acrediten i avalen el potencial industrial conjunt del territori comprès per Ontinyent i la seua comarca, la Vall d´Albaida, els municipis d'Alcoi, Cocentaina, Muro i Banyeres de Mariola, com a mostra representativa de la comarca de l'Alcoià - Comtat, i Ibi i la seua comarca, la Foia de Castalla. L'Informe inclourà informació a nivell municipal, comarcal i del conjunt de l'àrea, així com la comparació amb el conjunt regional, així com amb altres territoris espanyols i europeus.

Acreditació universitària

El contingut consistirà, essencialment, en l'acreditació per part de la UV del volum i característiques de les empreses industrials al territori objecte de l'informe de la zona per dinamitzar la creació d'ocupació, del seu capital humà i nivell de qualificació del mateix, de la superfície i infraestructures industrials existents, de la seua dinàmica innovadora i de l'aportació del territori a la riquesa comarcal, regional i nacional. La durada prevista per a la realització del mateix és de sis mesos.

Tant les entitats promotores com les que patrocinen la realització d'aquest informe, que uneix tres comarques amb característiques i tradició industrial compartida, consideren la realització del mateix com una fita important ja que es convertirà en la base documental de l'estratègia de reindustrialització del territori en la qual conjuntament estan treballant, reindustrialització que totes les entitats implicades en la realització d'aquest Informe consideren com a fonamental per al futur del mateix i per dinamitzar la creació d'ocupació de caràcter industrial al territori, qüestió prioritària per a tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona