L'Alt Maresme busca el mercat homosexual per allargar la temporada turística

Està prevista una primera trobada per la primavera del 2010

La trobada, a nivell internacional, està molt encarrilada i es farà oficial en les properes setmanes. Està prevista perquè es desenvolupi entre els dies 24 d'abril i 1 de maig i els organitzadors preveuen una assistència que pot superar les 3.000 persones. Es tracta d'atraure un sector del mercat turístic que en els darrers anys s'ha posicionat amb força i que organitza esdeveniments arreu del món. Aquests festivals combinen l'aspecte més lúdic amb altres activitats culturals, socials i esportives. Unes necessitats que perfectament pot cobrir l'oferta de serveis de Pineda de Mar, Calella, Santa Susanna i Malgrat. La majoria dels municipis del nord del Maresme han fet seu el lema d'unir esforços per tirar endavant un plec d'iniciatives que ajudin a allargar la temporada d'estiu i diversificar l'oferta amb la contractació de grans esdeveniments que busquin altres escenaris. Es tracta del projecte Innovadors, que lidera Pineda de Mar i que ha de materialitzar un seguit de projectes abans no acabi l'any.

Primers contactes

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC), però, es mostra caut i assegura que no hi ha res tancat i que tot just s'han iniciat els primers contactes amb les empreses responsables d'aquests esdeveniments. «Seria agosarat plantejar que organitzarem a la zona una trobada homosexual quan encara no hi ha res decidit en ferm», va insistir l'alcalde, que va afegir que «en qualsevol cas, es tirarà endavant sempre que hi hagi el vistiplau de tots els municipis implicats». La proposta Innovadors té el suport econòmic del Servei Català d'Ocupació (SOC), que hi ha destinat un total de 400.000 euros. Els quatre ajuntaments cobreixen la resta fins a assolir el pressupost global, que puja a 423.920 euros.

Xavier Amor explica que l'objectiu final és arribar a desenvolupar entre tres i quatre projectes que tinguin com a nucli cadascun dels quatre llocs, però que alhora permetin als participants poder gaudir al màxim de la resta de l'oferta turística que hi ha al territori. «Ara és el moment de complementar, més que no pas el de competir», manté.

Esports i muntanya

Entre el munt de propostes amb què es treballa en el projecte Innovadors n'hi ha algunes que ja estan aprovades pels propers mesos i que tenen el suport dels municipis implicats. És el cas d'una marató per la muntanya o un Open Natura de bicicleta de muntanya. No és estrany, perquè en el cas de Santa Susanna, per exemple, l'oferta d'esports i natura fa anys que funciona bé i que té un client fix i en augment. D'altra banda, com a productes per allargar la temporada d'estiu i, de retruc, garantir els llocs de treball que genera el sector turístic, hi ha també la proposta d'un campionat de bitlles, un certamen de guitarra clàssica, una trobada de bàsquet europeu o una proposta vinculada amb el circ. Pineda fa temps que es va declarar Ciutat Amiga del Circ.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar
ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana explicacions a X per haver reduït els moderadors de continguts

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona
ECONOMIA

El BBVA ja va descartar millorar l’oferta al Banc Sabadell

barcelona
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes