Economia

maresme

El propietari de l'empresa Gallostra de Pineda ha d'indemnitzar de la seva butxaca 56 treballadors

El jutge el condemna a pagar 1,5 milions d'euros perquè hauria desviat el patrimoni de la fàbrica al seu patrimoni personal

Francisco Javier Gallostra va al·legar incapacitat financera quan va tancar

El jutjat social número 1 de Mataró ha condemnat el propietari de l'empresa Gallostra de Pineda de Mar, Francisco Javier Gallostra, a pagar de la seva butxaca 1,5 milions d'euros en concepte d'indemnització i salaris endarrerits a 56 treballadors. Aquests empleats, representants pel Col·lectiu Ronda, van interposar una demanda contra l'empresa que el novembre del 2012 va tancar les portes i va deixar sense feina 125 persones. La sentència recull que Francisco Javier Gallostra va constar com a administrador real de l'empresa des del 1977 fins al 2002 i que, després d'aquesta data, va continuar exercint el càrrec fins al tancament de la mateixa, encara que legalment hi constés un altre administrador vinculat a ell familiarment. En aquest sentit, la sentència considera provat que l'empresari va desviar el patrimoni de la fàbrica cap al seu patrimoni personal o d'altres companyies de la seva òrbita amb l'objectiu de declarar incapacitat financera de l'empresa a l'hora d'abonar tant les indemnitzacions com els salaris endarrerits de la plantilla quan Gallostra va tancar. El document que han donat a conèixer avui els advocats del Col·lectiu Ronda és prou clar respecte a la intencionalitat de l'empresari: “ha exercit de forma personal i directa l'activitat mercantil amagant-se de forma fraudulenta darrera de la pantalla de la personalitat jurídica de l'empresa amb la finalitat de buscar el seu profit personal i eludir tot tipus de responsabilitats”. El Col·lectiu Ronda assenyala que el jutge no ha trobat prou proves per condemnar també l'empresa Litexco, actual propietària de les instal·lacions del polígon industrial Mas Roger de Pineda on funcionava l'empresa. Segons els advocats dels treballadors, Francisco Javier Gallostra va comprar les naus on operava l'empresa al seu germà, que havia esdevingut propietari en condició d'hereu després de la mort del fundador de l'empresa. “La compra, però, es va fer a través de la intermediació de l'empresa Litexco, dirigida pel gendre de Gallostra i a la qual l'empresari ha pagat mensualment des de llavors un lloguer de més de 500.000 euros mensuals”, apunten.

Des del Col·lectiu Ronda es preveu que s'haurà de demanar al jutjat l'execució de la sentència perquè es faci efectiva el més aviat possible i els treballadors “cobrin els diners a què tenen dret, després d'haver patit durant tants mesos i haver sacrificat els seus salaris per poder mantenir l'activitat de l'empresa”.

La tèxtil Gallostra era una de les empreses més importants del sector de la zona nord de la comarca del Maresme i el seu tancament va suposar un cop molt dur per a l'economia de Pineda de Mar i en especial del barri del Poblenou, d'on eren originaris la majoria de treballadors de la firma.

LA XIFRA

125
treballadors
de la tèxtil Gallostra de Pineda van quedar al carrer quan l'empresa va tancar el novembre de 2012


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’operador Jet2holidays creix un 20% a l’aeroport de Girona

vilobí d’onyar
Economia

Collboni diu que “s’activaran totes les palanques” per evitar els efectes de la massificació turística

Barcelona
Economia

El Port de Barcelona busca aliances amb el Quebec

Barcelona
turisme

Cardona s’incorpora a la ruta de productors de sal europeus

CARDONA
TURISME

L’hotel Sa Punta es modernitza i explora allargar temporades

BEGUR

El preu s’encén i s’apaga

Barcelona
Anna Colomer
Coach i experta en dinàmiques d’alt impacte

“L’impacte emocional de caminar sobre vidres i brases transforma”

Barcelona
Informació especial

Windforce 3D apropa la impressió 3D a les activitats més industrials

Informació especial

Un bon ‘financial life planning’ pensant en la jubilació

Assessora del departament laboral de Lleal Tulsà Assessors