Empreses

Rosa Gres creix al golf Pèrsic amb solucions integrals de paviment

Desenvolupa projectes de piscines i terres en complexos hotelers i esportius a setanta països

L'assessorament tècnic i de gestió als arquitectes és una de les claus que els diferencien

Especialistes en solucions innovadores i integrals per a paviments i amb un coneixement del producte acumulat durant diverses generacions. Aquesta és la carta de presentació de Rosa Gres, l'única fabricant catalana de gres porcellànic, fet que li ha permès obtenir el lideratge del sector estatal de piscines públiques i exportar a setanta països. Ara, l'empresa es focalitza a créixer a través del sector hoteler internacional, amb nous projectes al golf Pèrsic i alguns països americans, com ara Mèxic. Enguany, i amb una facturació de 26 milions el 2013, preveu incrementar les vendes un 15%, la meitat en vendes a l'exterior.

El gres porcellànic no es taca, és antilliscant, no li cal manteniment i resisteix l'aigua i el gel. Rosa Gres s'ha especialitzat a fabricar totes les peces del paviment: rajoles, coronaments, juntes, escales, etc. “Una de les nostres diferències és que disposem d'un departament tècnic potent, que assessora els arquitectes. Anem a l'obra i cerquem plegats el sistema constructiu que demanda el client. Per això som líders”, explica Marta Sugrañes, cap de màrqueting. L'empresa ha patentat diversos sistemes prefabricats amb formigó per a piscines desbordants i conjunts de coronaments que funcionen com una sola peça de suport al gres. Així, escurcen els costos i el temps de construcció, i s'augmenta la resistència. El 2012, l'empresa va incorporar la tecnologia digital a tots els productes.

Disseny digital.

Li permet fer superfícies i juntes amb acabats que recreen pedra o fusta. Peça a peça, crea una desena de col·leccions, amb estils molt diferenciats. La introducció de nous dissenys per la via digital els permet afrontar projectes en el sector hoteler, més enllà de les piscines. Les cadenes Iberostars, Melià, Marriott i Set Hotels hi han confiat per posar paviments a cuines, piscines, habitacions i terrasses. “El creixement en el sector hoteler és una prioritat, perquè tenim una àmplia gamma de productes per a paviments interiors i exteriors”, assegura Marta Sugrañes. A Mèxic i la República Dominicana, Rosa Gres ha pavimentat complexos hotelers a Monterrey i Cancun. “El mercat sud-americà és nou per a nosaltres, però hi tenim bones expectatives, perquè es tracta d'una regió amb un fort creixement. No coneixen la crisi.” Tampoc saben què és al golf Pèrsic, on la catalana ha fet aquest any les piscines per practicar la natació de deu col·legis de Dubai. A Qatar ha fet una piscina olímpica i d'alta profunditat amb vista als mundials de futbol, i també ha desenvolupat altres projectes als Emirats i Kuwait. Ara, està treballant en piscines per a habitatges particulars i un hotel al Kurdistan iraquià.

El 35% de la facturació prové de les piscines, en què Rosa Gres és una de les empreses més importants a escala mundial. A la Xina, hi han entrat fent piscines olímpiques i públiques, com les de la Universitat de Taipei, el centre d'alt rendiment de Pequín, les dels mundials de natació de Xangai i un centre esportiu de Foshan. “Allà hi ha molta competència, amb un clúster que agrupa 1.500 empreses. Però nosaltres oferim solucions integrals, de qualitat i amb assessorament tècnic.” A Rússia hi estan començant, però ja venen piscines per a hotels, amb un gres que resisteix fins a 40 graus sota zero.

Tercera línia.

A Vallmoll estudien obrir una tercera línia de producció, en un màxim de tres anys. Incrementarien així un 35% la producció, situada ara en els 700.000 m². La fàbrica aplica un programa que redueix un 33% les emissions de CO2, reutilitza tota l'aigua i reaprofita el 15% del material sobrant en la producció de nous gresos.

El 2009, i afectada per la construcció del sincrotró Alba, aquesta empresa familiar va decidir traslladar la fàbrica a Vallmoll (Alt Camp). Des d'aleshores, ha invertit 30 milions a posar a punt una planta que va ser la primera a l'Estat a obtenir la màxima certificació ecològica de la UE.
Facturació
26 M€
Treballadors
175
Any de fundació
1959
INNOVACIÓ

Terres sense bacteris les 24 hores

Rosa Gres ha desenvolupat juntes i rajoles que eviten la proliferació de microorganismes i eliminen els bacteris. El material, anomenat Biostop, és una innovació en el sector i es presentarà el mes vinent. El paviment bactericida té nanopartícules de plata a l'esmalt, que es van desprenent al llarg de 50 anys. “És revolucionari, perquè impedeix que els bacteris respirin i mengin. Es moren”, explica Marta Sugrañes. Fins ara, paviments similars tan sols funcionaven amb llum natural. L'empresa en destaca la utilitat per a sòls d'instal·lacions sanitàries, com ara hospitals, indústries agroalimentàries i equipaments esportius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona