Economia

Font Agudes factura 38 milions, un 4,5% més que al 2012

La companyia, amb seu a Arbúcies, és interproveïdora de Mercadona i envasa més de 282 milions de litres l'any

La companyia Font Agudes, amb seu a Arbúcies, va facturar 33 milions d'euros l'any passat, un 4,5% més respecte al 2012, i consolida d'aquesta manera “el creixement continuat que experimenta des del 2005, des que la companyia és interproveïdora de Mercadona”. L'empresa, amb capital 100% familiar, té actualment una plantilla de 162 treballadors i preveu arribar el 2014 a una facturació de 38 milions d'euros.

L'any passat la companyia va envasar més de 282 milions de litres d'aigua anuals per a Mercadona. “El model de gestió del Grup Font Agudes es basa en el concepte de deus de proximitat, pla pel qual les deus del grup estan molt a prop dels centres logístics de Mercadona”, explica el grup en un comunicat.

La companyia té actualment quatre plantes d'envasat, des de les quals gestiona els recursos de cinc deus: Font Agudes (Arbúcies), Aguadoy (Toledo), Font S'Aritja (Mallorca) i Virgen del Camino (Lleó), que sumen més de 20.600 metres quadrats d'instal·lacions. Font Agudes distribueix la totalitat de les seves referències sota quatre marques diferents, segons la deu de la qual s'hagi extret l'aigua. “Es tracta d'una distinció molt afí al consumidor, que valora positivament que l'aigua consumida sigui un producte de proximitat”, asseguren. D'aquesta manera, el grup minimitza també la despesa en transport, “una optimització de costos que incideix clarament en el preu final del producte”, i “economitza l'impacte mediambiental, ja que es redueix el CO2 generat pel transport de llarg distància”.

LA XIFRA

162
treballadors
hi ha en la plantilla actual del grup, que distribueix les seves referències sota quatre marques.

Inversions de més de 20 milions d'euros

El model de negoci del Grup Font Agudes li ha permès consolidar-se com un dels referents a l'Estat espanyol en l'envasament d'aigua, així com endinsar-se amb força en el sector dels refrescs. A més del model de deus de proximitat, la companyia se centra en la inversió constant per augmentar la seva capacitat productiva, l'optimització dels processos i l'aposta per l'I+D. Acumula unes inversions dem és de 20 milions en les seves deus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona
Contra xifrada
Anna Pinter Pla

Un bon àpat per la inclusió

Torroella de Montgrí

Jornada per aprofundir en el turisme inclusiu al Baix Empordà

Torroella de Montgrí
Economia

Els pescadors d’arrossegament de Cambrils dividiran la veda

Cambrils
QUERALBS

FGC alerta que el consistori no ha signat el principi d’acord sobre Vall de Núria

QUERALBS