Economia

Ecobasics de Sant Gregori ven a tot l'Estat i es prepara per a l'exportació

L'empresa es dedica a l'envasament i la distribució de productes ecològics propis però també per a tercers

Disposa d'un catàleg de fins a dos-cents productes

Ecobasics SL, de Sant Gregori és una empresa amb tres anys d'antiguitat que es dedica a l'envasat i distribució de productes ecològics i ja que ven a tot l'Estat espanyol i està treballant per iniciar-se en l'exportació. Actualment l'empresa compta amb un catàleg d'uns dos cents productes que adquireix sempre prioritzant “la qualitat” i quan això es compleix que “estigui el més proper possible”, segons manté Gerard Pruneda que juntament amb Jaume Santanera i Enric Pérez dirigeix l'empresa. “No sempre es poden envasar productes de Girona o Catalunya perquè també treballem amb productes que aquí no es conreen com ara l'arròs vermell que s'ha d'adquirir a Indonèsia i el salvatge que el comprem a Canadà”, va dir Pruneda. Ecobasics també envasa per a altres empreses.

Pruneda argumenta que el nom d'Ecobasics es va buscar principalment pel concepte ecològic que tenen els seus productes, però també pensant en el concepte econòmic i basic: “la nostra idea sempre ha sigut oferir productes ecològics de qualitat i bon preu”. “Volíem trencar la barrera que el menjar ecològic només va encara a un poder adquisitiu alt”, va comentar.

Ecobasics disposa d'una extensa gamma de productes classificats en cereals, llegums, fruits secs, pasta, edulcorants i fornejats. Els productes es caracteritzen pel seu envàs transparent “per qüestió pràctica i perquè les botigues especialitzades agraeixen molt que es pugui veure el producte” i perquè en cada un dels envasos hi ha una recepta d'un plat. “La quinoa, per exemple, cada vegada es coneix mes però hi ha encara molta gent que no sap com cuinar-la. Per això nosaltres proposem un plat en cada un dels productes”, assegura Pruneda que manté que les receptes son elaborades per una cuinera gironina.

Actualment a l'empresa hi treballen tretze persones i entre els projectes que es marquen els tres socis hi ha el d'acostar algunes plantacions com ara de llegums o cereals “i plantar-les a la demarcació” i ampliar la gamma de productes que “entrin en la filosia de productes bàcics i de dia a dia”.

LA XIFRA

13
treballadors
té l'empresa Ecobasics en aquests moments. I està formada per tres socis.

LA FRASE

Vam crear l'empresa Ecobasics per oferir productes ecològics de qualitat i a bon preu
Gerard Pruneda
soci de l'empresa Ecobasics SL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia