Economia

LSolé instal·la a Alacant la planta de biomassa renovable més gran de l'Estat

L'empresa de Massanes, a través de la seva participada Airspeed Nuevas Tecnologías, ultima la posada en funcionament de la planta de 20 MW tèrmics

LSolé, l'empresa de Massanes especialista en solucions d'energia neta per a ús industrial –vapor, aigua freda i calenta i gasos calents–, ha anunciat que la seva participada Airspeed Nuevas Tecnologías ultima la posada en funcionament de la seva planta de biomassa renovable de 20 MW tèrmics, amb una inversió prevista d'uns quatre milions d'euros a la població alacantina de l'Alqueria d'Asnar. Segons els càlculs de LSolé, aquesta caldera és la més gran de l'Estat per a la generació de vapor de procés industrial i la seva capacitat permetria atendre les necessitats d'energia tèrmica –calefacció i aigua calenta– de més de 3.400 habitatges. La producció d'energia tèrmica anual està al voltant dels 100.000 MW.

Airspeed està constituïda al 50% per LSolé Bionergia i Papelera de la Alquería i, un cop transcorregut el contracte de subministrament d'energia per cinc anys, es transmetrà la propietat de la planta de biomassa al consumidor industrial, Papelera de la Alquería. LSolé calcula que un cop entregada la propietat de la planta, l'estalvi en energia tèrmica per a l'usuari s'aproximarà al 50% si no s'incrementa el preu del gas.

Papelera de la Alquería és una empresa de reciclats de cartró que abasteix de bobines la totalitat de les plantes del Grup Hinojosa, al qual pertany, i sortirà reforçada amb un dels projectes industrials més importants al País Valencià, ja que obtindrà un estalvi respecte al preu del combustible fòssil del gas natural. El combustible local i renovable que alimentarà la caldera són residus de biomassa procedents de la indústria vitivinícola i forestal, així com altres residus de fusta. La biomassa s'emmagatzema en una sitja i l'alimentació de la caldera es realitza mitjançant un pont grua equipat amb un pop hidràulic.

LSolé és una empresa familiar amb més de 26 anys d'experiència dedicada a la generació d'energia amb plantes de biomassa. Ha instal·lat en 20 països més de 500 plantes de generació d'energia i exporta el 75% de la seva producció. Té la seu central a Massanes i oficines a Mataró, i a Hondures per a l'Amèrica Llatina. També té oficines a la República Dominicana i a Xile.

LA XIFRA

4
milions
d'euros es preveu que caldrà invertir per a la posada en marxa de la planta de biomassa renovable.

LA DATA

1985
Es va fundar
l'empresa familiar LSolé. Amb seu a Massanes, exporta el 75% de la facturació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva