Economia

Congelació de les ordenances fiscals a Palau-saverdera el 2015

Les ordenances fiscals que l'Ajuntament de Palau-saverdera aplicarà el 2015 mantindran els mateixos valors que han tingut el 2014. L'única modificació aprovada provisionalment per l'equip de govern de CiU és la reducció de l'impost sobre béns immobles (IBI), per compensar l'augment que els ve imposat per l'Estat. L'Ajuntament explica que fa uns mesos es va pactar amb la Gerència Territorial del Cadastre fer una actualització de valors cadastrals progressiva amb coeficients d'actualització que s'aniran aplicant any a any. Els valors cadastrals actuals de Palau-saverdera estan basats en la ponència del 1989 i, amb acord entre les parts, s'aniran posant al dia.

El coeficient d'actualització aprovat per l'Estat per al 2015 és de l'1,11, i per compensar aquesta pujada, i que pràcticament no afecti la butxaca dels contribuents, l'Ajuntament ha decidit moure fitxa amb l'IBI, que passarà del 0,99% del valor cadastral, al 0,90%.

A tall d'exemple, segons informa l'Ajuntament, una casa que tingui un valor cadastral de 100.000 euros, que aquest any ha pagat 990 euros d'IBI (amb un gravamen del 0,99%), l'any que ve, la mateixa casa tindrà un valor cadastral de 111.000 (amb el coeficient estatal de l'1,11) i pagarà 999 euros d'IBI (amb un gravamen del 0,90%). Tothom qui ho sol·liciti podrà ajornar el pagament de l'IBI del proper exercici fins a final del 2015 o bé fraccionar el pagament en diverses quotes sense haver de pagar cap tipus d'interès.

L'alcalde, Narcís Deusedas, també avança que el 2015 augmentaran les ajudes socials de l'Ajuntament a les persones que més ho necessiten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs
Economia

El BBVA anuncia una OPA hostil per absorbir el Banc Sabadell

barcelona
comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar