Economia

Xaló celebra la diada de l'embotit

Preveu superar els 5000 visitants aquest cap de setmana on el Mercat de la Terra es dedica a la tradició en la confecció de l'embotit, present al poble des del repoblament mallorquí de fa quatre segles

El Mercat de la Terra preveu cloure l'any 2014 superant els 30.000 assistents

Ja es tot a punt a Xaló per un dels caps de setmana de més activitat turística i comercial de l'any. L'oferta de turisme rural i comerç tradicional del poble espera superar aquest pont els 5.000 visitants.

El Mercat de la Terra s'ha convertit en el seu any i mig de vida en un dels principals atractius el primer dissabte de cada més. Si el mes passat més de 3.000 persones visitaven el mercat dedicat a l'oli aquest mes arriba un dels plats forts de l'any, el dedicat a l'embotit. Des de la repoblació mallorquina l'any 1609 Xaló s'ha convertit en un dels municipis més coneguts per la seua tradició en la confecció d'embotits casolans.

El mercat de la terra dedicat a l'embotit de Xaló comptarà amb un equip de voluntaris del poble que reproduiran el procés tradicional de la confecció de llonganisses i botifarres. També les principals carnisseries del poble estaran presents amb grans estands amb tots els seus productes.

Hi ha programada una xarrada sobre la història d'aquest producte al poble amb el títol: el porc i l'embotit, història i tradició a Xaló. A més la regidoria de comerç en col·laboració amb els carnissers i carnisseres del poble presenten la proposta Ruta de l'Embotit de Xaló, que consistirà en propiciar visites a estos comerços tot informant de les principals especialitats de cada carnisseria local.

A la temàtica d'aquest mes se suma tota l'oferta habitual del mercat, més de 30 parades d'agricultura ecològica i productes de la terra. Aquest mes, a més, es podrà guadir d'un tast de cerveses de la terra. També aquest mes comptarem amb el muntatge especial d'una carpa gegant de la Creu Roja de Teulada, que recollirà fons humanitaris per als afectats del conflicte bèl·lic de Síria i organitzarà un taller infantil dedicat als drets humans.

A més del taller infantil de la Creu Roja, el Mercat de la Terra compta amb l'habitual espai de contacontes, que aquest mes comptarà amb l'actuació d'Oracle de l'Est amb l'obra El Bosc Encantat.

Paral·lelament també s'organitza el tradicional rastro de Xaló, un dels més grans i coneguts de l'estat espanyol. Així mateix cal remarcar que per a l'ocasió reconeguts restaurants del poble han organitzat la proposta “el dia del mercat, queda't a dinar a Xaló” i han preparat menús tradicionals mediterranis per al cap de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ