Economia

Albaida atura l'exagerada pujada de l'impost sobre béns immobles

L´Equip de Govern aconsegueix rebaixar els valors un 22% i sol·luciona la problemàtica existent als Polígons Industrials i Zones Residencials no desenvolupades

L'any 2008, la Gerència Regional del Cadastre, a petició del Partit Popular, que aleshores ostentava el govern de la ciutat, va realitzar a Albaida una revisió dels valors cadastrals dels immobles, el que suposà una pujada ostensible de la contribució.

Aquesta proposta, que s'emmarcà dintre de les mesures tributàries preses per l'anterior govern del PP, com va ser també la creació de la taxa del clavegueram al municipi, va propiciar que l'impost sobre béns immobles pujara any rere any fins el 2018.

Així, l'any 2009 l'Ajuntament d'Albaida va recaptar 1,29 milions d'euros per la contribució i este import va anar creixent fins als 1,97 milions que l'Ajuntament va a recaptar aquest any 2014.

L'evolució prevista amb eixa revisió cadastral, donava una recaptació estimada al 2018 d'aproximadament el doble que la de l'any 2009, que és quan va començar a tindre efecte aquesta revisió.

L'Equip de Govern de l'Ajuntament d'Albaida sempre ha sigut conscient que l'evolució de la contribució no podia seguir així fins l'any 2018, ja que el cost econòmic per a la ciutadania és molt elevat, més tenint en compte la situació econòmica actual.

Així, a finals de 2011, aquest Equip de Govern ja va rebaixar el tipus de gravamen del 0,90% al 0,83%, per a amortir la pujada del IBI que venia produïnt-se des del 2009. Per això, a hores d'ara, i desprès de diverses reunions mantingudes amb la Gerència Regional del Cadastre, l'Ajuntament d'Albaida s'ha acollit, per iniciativa pròpia, a allò previst a l'article 32.2 de la Llei del Cadastre Immobiliari, que preveu l'aplicació de coeficients d'actualització dels valors cadastrals, fet que ha suposat una rebaixa del 22% en els valors cadastrals dels béns immobles urbans de la ciutat.

Com a resultat d'esta baixada dels valors cadastrals, s'ha aconseguit aturar la pujada de la contribució prevista per als anys 2015, 2016, 2017 i 2018, fet que produirà un estalvi important en les butxaques de les famílies albaidines.

A més a més, l'Equip de Govern també va proposar a la Gerència Regional del Cadastre sol·lucionar la problemàtica existent als Polígons Industrials i Zones Residencials que, malgrat tindre un Pla de Desenvolupament Urbanístic, aquest no s'ha executat.

D'aquesta manera, la Gerència Regional del Cadastre ha realitzat una ponència parcial dels valors cadastrals de les parcel·les de cadascuna d'aquestes zones: el Polígons Industrial El Ferrocarril; el Polígon Industrial El Sandón; el Polígon Industrial Ampliació del Laberint; el Polígon Industrial Ampliació Pla del Conde; la Zona Residencial del Rafalet i la Zona Residencial La Senyoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona