Economia

El PGA s'ampliarà cap a Vilobí

El PGA Catalunya Resort de Caldes vol fer un ambiciós centre esportiu al municipi veí

L'Ajuntament de Vilobí preveu fer un pla especial perquè l'activitat pugui començar-hi el 2017

El PGA Catalunya Resort de Caldes de Malavella preveu començar a ampliar aviat les seves instal·lacions al terme de Vilobí d'Onyar amb l'objectiu de disposar d'un gran centre esportiu paral·lel al golf el 2017. En el context dels treballs que s'estan fent per poder portar la Ryder Cup del 2022 al complex, la direcció del PGA vol convertir unes 85 hectàrees que té al terme municipal de Vilobí en un gran centre esportiu complementari de l'oferta que ja té actualment de golf. Segons va explicar el conseller delegat del PGA, Julio Delgado, la intenció és que les obres comencin “com més aviat millor” i que ja hi hagi activitat esportiva el 2017. “L'ambició del PGA és continuar creixent com a complex lligat a activitats esportives: algun centre de futbol, criquet, rugbi, un centre de tennis... Veurem què té més sentit i què pot ajudar més a consolidar el que ja tenim i a aportar valor al complex i a la zona. Que sigui consistent i estigui equilibrat. Si tot va bé, volem començar el 2017, però dependrà molt dels tramits legals corresponents”, va explicar Delgado.

Bona relació veïnal

Actualment, el PGA Catalunya Resort ocupa una superfície de 370 hectàrees, i l'expansió es farà en un terreny de 85 hectàrees que ja són propietat del PGA. Delgado subratlla que la relació amb els ajuntaments de Caldes de Malavella i Vilobí d'Onyar és bona, i no vol donar més detalls del projecte perquè encara està en tràmits.

L'impacte de la Ryder

El projecte esportiu més ambiciós del PGA és actualment ser la seu de la prestigiosa Ryder Cup el 2022, un projecte en el qual s'hi han abocat també els ajuntaments de Girona i Barcelona, el Patronat de Turisme Girona Costa Brava i la Diputació, i que té un cost aproximat de 100 milions. Tot i que és elevat, no és res comparat amb el retorn que calculen les institucions i el PGA, que xifra l'impacte en més de 200 milions. Així, Delgado va recordar recentment que l'última Ryder va generar 140 milions d'euros només en la setmana específica del torneig, és a dir, la despesa en hotels, restaurants, transport, lloguer de vehicles, compres i d'altres. A Irlanda, el 2006, continua, “van calcular que l'impacte global va ser de 250 milions”. “Són xifres que demostren que l'esdeveniment no només és viable, sinó que genera un gran benefici al territori”, diu Delgado. I l'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, ho corrobora, ja que considera que com a mínim a la zona seria “com si li hagués tocat la grossa”.

LES XIFRES

85
hectàrees
és la superfície dels terrenys del PGA al terme de Vilobí.
3
anys
és el temps que s'ha marcat el PGA de Caldes per poder començar la nova activitat.

Un camp molt guardonat i pensat per a la Ryder Cup

A diferència del que passa en camps de golf d'Andalusia i Portugal, el PGA de Caldes no depèn del turisme britànic, ja que té clients d'arreu del món. Entre els clients de proximitat hi ha sobretot francesos, escandinaus, britànics i suïssos. També té una altra diferència important respecte de molts altres camps de golf de l'Estat: no ha crescut a l'ombra de cap projecte immobiliari, més aviat ha estat al revés: primer es va crear el camp, ja amb la idea d'acollir algun dia la Ryder Cup, i quan el camp s'ha consolidat s'hi ha creat un projecte immobiliari al voltant. Les vendes de les cases i apartaments del golf van a bon ritme, i hi ha propietaris de 21 nacionalitats diferents, la més exòtica, la camerunesa. I és que per als clients del PGA Catalunya Resort sovint les cases no són cap segona residència, sinó la tercera o la quarta. A més, segueix un model immobiliari de molt baixa densitat. “En llocs molt semblants es poden arribar a multiplicar per deu el nombre d'habitatges que hi construeixen”, explica Delgado.

El PGA Catalunya Resort de Caldes va obrir el 1999 i des de llavors ha rebut nombrosos premis. Els més recents són com a millor camp de golf de l'Estat en els World Golf Awards del 2014, celebrats a Portugal amb professionals de la indústria del golf, i el premi del Complex de Golf d'Europa 2015, que atorga l'Associació Internacional d'Operadors Turístics de Golf en el marc de la fira Internacional Golf Travel Market.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid