La Borsa
Més valors
Economia

Vilert diu que la Diputació no ha pres cap decisió sobre la fusió de Caixa de Girona

Vincula la posició de l'ens a la resolució final de tots els aspectes del procés

Era inevitable que el rebombori provocat per l'article de Vilert sobre la fusió de Caixa Girona tingués continuïtat ahir en el ple de la Diputació. En el torn de precs i preguntes, el diputat de CiU Xavier Soy va encetar el seu parlament afirmant que «les seves opinions sobre Caixa Girona fan que s'hagi generat un debat, en molts casos amb preocupació», i tot seguit va preguntar a Vilert quina era la posició de la Diputació com a ens en aquest tema. Vilert va respondre que ara per ara la corporació no té cap posició definida, i que l'article que va aparèixer als mitjans de comunicació era de caire personal. «S'haurà de fer una reflexió en funció de com vagin els esdeveniments, però avui no hi ha cap posició de l'entitat en aquest tema», va dir Vilert.

El president va voler matisar que en el seu article no es volia declarar ni a favor ni en contra de la fusió de Caixa Girona amb les de Sabadell, Terrassa i Manlleu, sinó «posar sobre la taula que no és només una qüestió de magnituds econòmiques, i que també s'han de tenir en compte altres coses», com ara on es destinaran els diners del FROB –que ja s'ha explicat que serviran per reestructurar les entitats– o la proporcionalitat en la representació. Per Vilert, «no és dolent generar debat, però al final la responsabilitat serà de les 120 persones de l'assemblea general, que és la que ha d'acordar la fusió». D'aquests, un 30% provenen de la Diputació, i un 20%, del món local, i les altres caixes del projecte de fusió tenen entitats fundadores diferents, provinents més del sector privat. Vilert va dir que aquest 30% de representació de la Diputació «s'haurà de tenir en compte», però que la posició final de l'ens en aquest tema no es prendrà fins que no s'hagi acabat tot el procés negociador. En aquest sentit, Soy va reclamar que es fixi una posició com a organisme.

Inversió en diverses carreteres

El ple de la Diputació va aprovar per unanimitat la inversió per millorar diverses carreteres de la demarcació. D'una banda, es va fer l'aprovació inicial del condicionament d'un tram de la carretera d'accés a Pujarnol, dins el terme municipal de Porqueres, un projecte que costarà 1,1 milions d'euros. També es va fer l'aprovació definitiva del condicionament d'un tram de la carretera que va cap a Sant Grau, a Llagostera, que valdrà també 1,1 milions. El mateix tràmit es va aprovar per a la carretera d'accés a Beget –1,8 milions–, i també de la carretera de Vilarig a Terrades –1,7 milions–. En tots tres casos s'ha iniciat l'expedient d'expropiació. Finalment, el ple també va aprovar presentar el projecte de cooperació empresarial Plato a una convocatòria d'un programa europeu, que permetria rebre subvencions de fins a un 90%. Segons el diputat Joan Pluma, això «permetria enfortir petites i mitjanes empreses, posant un ull al nord d'Àfrica», i tot plegat podria beneficiar cap a una trentena d'empreses gironines.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Nissan referma el compromís amb la planta de Catalunya en una reunió amb Chacón al Japó

Barcelona

Control Group compra VI3 Informàtica

Barcelona
ECONOMIA

Telefònica es ven la històrica seu de Barcelona per 100 milions

Pedagogia i recerca per conservar la gamba, en l’inici del pla Palamós Peix

PALAMÓS

Etiquetes de colors per visibilitzar el comerç d’Olot menys conegut

Olot
Rehagirona celebrarà el seu 20è aniversari amb una jornada

Rehagirona celebrarà el seu 20è aniversari amb una jornada

BESCANÓ
Certificat energètic per a l’Espai Gironès

Certificat energètic per a l’Espai Gironès

girona

La compravenda d’habitatges baixa gairebé un 6% a Catalunya al setembre en comparació amb el 2018

Barcelona

La renda vitalícia guanya pes

Barcelona