Empreses

Salicru activa un nou projecte internacional amb socis asiàtics

L'empresa invertirà dos milions d'euros en un trifàsic d'alta eficiència que ja treballa conjuntament amb universitats europees. La firma de referència electrònica de potència preveu créixer un 10% enguany

La catalana Salicru, l'empresa de referència electrònica de potència, treballa amb una nova tecnologia conjuntament amb universitats europees i amb la col·laboració d'alguns partners asiàtics. Aquest projecte, que estarà enllestit el 2016, ha suposat una inversió de 2 milions d'euros per l'empresa del Vallès Oriental que enguany celebra el seu 50è aniversari.

“Es tracta d'un Sistema d'Alimentació Ininterrompuda (SAI) trifàsic d'alta eficiència”, explica Antoni Garriga, director general de Salicru. De fet, la fabricació de SAI és la gamma de productes que aporta major nombre de vendes a Salicru, amb el 74% del total. Cal dir que la capacitat de producció anual de la firma catalana és de 72.500 equips, que acumulats proporcionen al client un subministrament elèctric equivalent a la protecció per a 400.000 ordinadors.

Salicru es dedica a la producció i comercialització de productes electrònics de potència als mercats industrial i domèstic, electrònic, informàtic, enllumenat públic, telecomunicacions i, més recentment, en el camp de l'eficiència energètica i renovables.

La divisió de l'enllumenat públic ha estat la més afectada per la crisi, ja que “el món local està immers en problemes de finançament”, explica Antoni Garriga, que afegeix que, tot i així, preveu que l'empresa augmenti un 10% la facturació enguany”.

Part d'aquest augment –tal com diu el director general– serà perquè es vol potenciar el mercat europeu i el pròxim orient. El responsable de l'empresa -controlada per la segona generació de la família Salicrú- diu que “darrerament s'han portat a terme grans projectes d'estalvi energètic al Marroc i a Tunísia”.

Una de les alarmes de Salicru és la irrupció dels llums led, que estalvien energia davant del sistema tradicional d'il·luminació. Precisament per combatre aquesta competència, la direcció de l'empresa ha potenciat la inversió en R+D, “que ja representa el 4% de la facturació”, diu Antoni Garriga.

Salicru disposa actualment de dos centres de producció. El primer, que també és la seu, es troba a Santa Maria de Palautordera, des d'on proveeix els mercats europeus i americans.

El segon centre es troba a Beijing (Xina), orientat a proveir els mercats asiàtics i africans. Per a la comercialització dels seus equips i solucions tecnològiques, Salicru disposa d'una xarxa de 14 delegacions a Espanya. També disposa de 7 filials a l'estranger que li permeten estar present a més de 40 països. Les filials estrangeres són oficines comercials i de servei tècnic. Primer van obrir a França i Portugal l'any 1989. Quatre anys més tard es va incorporar Hongria i uns anys després, Singapur, Xina i Mèxic. La darrera filial s'ha obert al Marroc.

A més d'empresa fabricant, Salicru es posiciona també com una consultoria d'enginyeria electrònica, implantant projectes tecnològics ad hoc relacionats amb problemes de subministrament elèctric al món empresarial.

Alguns projectes emblemàtics de Salicru són la il·luminació d'accés a la muralla xinesa, l'alimentació fotovoltaica a les illes Galápagos, la cobertura energètica de les línies del TAV o la il·luminació de les Torres Mega de l'aeroport de Barcelona.

Salicru té els seus orígens el 1965 amb la creació d'un modest taller electromecànic a Sant Celoni. L'empresa celebra enguany el mig segle. Fa dues setmanes va fer una jornada de portes obertes a la qual van assistir més de 700 persones.
Facturació
35 M€
Treballadors
170
Any de fundació
1965
Protectors de talls elèctrics

El 86% d'usuaris informàtics, afectats

El plat fort de l'empresa és la prestació dels serveis de protecció de tecnologies que es pugin danyar per culpa de la manca d'alimentació elèctrica constant. A tall d'exemple, la producció de 72.500 equips anuals, de mides diferents que produeix Salicru poden salvaguardar o protegir un equivalent de 400.000 ordinadors. De fet, el 50% dels problemes ocasionats en els equips electrònics i informàtics i les pèrdues d'informació es deuen a interrupcions i pertorbacions en el subministrament elèctric, fet que suposa una pèrdua al món d'aproximadament 26 bilions de dòlars. A més. el 93% d'aquests problemes elèctrics són coneguts com a microtalls, el 50% d'ells per un temps inferior al segon. També està comprovat que el 7% dels microtalls causen problemes irreparables al hardware.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona