La cooperativa agrícola Soldebre convertirà l'allotjament de temporers en un alberg turístic

La crisi fa que bona part dels socis sol·liciten feina per treballar a l'entitat

«Esperem obtenir la llicència al desembre i poder posar en marxa l'alberg turístic a principi del 2010», ha explicat el gerent de la cooperativa Soldebre, Josep Estrada. Per adaptar-se a la normativa d'allotjaments turístics serà necessari reformar els lavabos i l'àrea de menjador de l'edifici, que té capacitat per a 50 persones. «Farem una petita reforma de les instal·lacions», ha manifestat Estrada, que ja planifica visites als Ports, la via verda i el riu Ebre.

Els responsables de Soldebre han optat per diversificar l'ús de les instal·lacions de la carretera de Mas de Barberans ja que només es feien servir uns quants mesos a l'any. «Es poden combinar els dos usos», ha precisat el gerent de Soldebre. Amb tot, aquesta campanya la cooperativa no preveu contractar temporers per a la recol·lecció de mandarines i taronges ja que té molta demanda per part de socis de l'entitat per treballar-hi. «En els darrers deu anys és la primera vegada que els socis vénen a la cooperativa per demanar feina al magatzem o al camp», ha dit Estrada. Un mateix dia en només tres hores Soldebre ha arribat a acumular 150 sol·licituds de treball. «És un símptoma de la crisi econòmica», ha dit Estrada, que lamenta no poder atendre totes les demandes just una campanya en què s'estima que la collita es reduirà entre un 30% i un 50%. Durant la campanya Soldebre té unes 90 persones treballant al magatzem i unes 150 en les tasques de recol·lecció de la fruita al camp.

Centre d'interpretació de l'oli

Un altre dels projectes que impulsa la cooperativa Soldebre i que voldria posar en marxa també el 2010 (quan celebraran el centenari de l'antiga Cooperativa Agrícola de Santiago de Tortosa) és un centre d'interpretació de l'oli d'oliva. De moment, s'ha rehabilitat un edifici que Soldebre té al costat de les seues instal·lacions, a la vora de l'eix de l'Ebre, i ara estan treballant en el projecte museístic. «Farem un repàs de la importància de Tortosa en el món de l'oli en els darrers cent anys, organitzarem tastos d'oli i difondrem el valor de les oliveres mil·lenàries», ha explicat Estrada. També s'organitzaran visites guiades a una finca amb diversos exemplars monumentals i s'oferirà als visitants la possibilitat d'apadrinar una olivera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

El BBVA anuncia una OPA hostil per absorbir el Banc Sabadell

barcelona
comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar
ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana explicacions a X per haver reduït els moderadors de continguts

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona