Economia

L'atur baixa en 455 persones al mes de maig a l'Alcoià-Comtat

La major contractació en la indústria i els serveis deixen la xifra total d'aturats en 14.740

El nombre d'aturats ha baixat a les comarques de l'Alcoià, El Comtat i la Foia en 455 persones durant el passat mes de maig, situant-se en 14.740 aturats, el que constitueix una xifra molt similar a la registrada a l'octubre de 2009. A partir de la informació oferta pel sindicat UGT, ara la taxa de desocupació masculina se situa en 6.048 mentre que la femenina amb un total de 8.692.

Pel que a poblacions concerneix, Alcoi és de nou la ciutat que lidera la caiguda d'inscrits en les llistes del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef) amb 146 persones menys, seguida d'Ibi amb 125, Cocentaina amb 50, Muro i Castalla amb 31, Onil amb 26 i Banyeres de Mariola amb 21. Les localitats xicotetes han registrat mínimes variacions respecte al mes anterior.

Les dades d'atur registrats en el mes de maig revelen la reducció generalitzada de l'atur i l'augment de l'afiliació a la Seguretat Social en activitats lligades a l'estacionalitat com el turisme i la construcció. UGT adverteix que s'observa un increment de l'ocupació precària amb l'augment de contractes temporals i de l'extensió de l'atur de llarga durada.

El sindicat qualifica de «positiu» que al mes de maig seguixca la tendència observada a l'abril, confirmant-se el paral·lelisme entre l'activitat econòmica i la creació d'ocupació al país. Amb tot, UGT planteja la necessitat de donar un gir a les polítiques econòmiques, d'ocupació i socials amb una millora de les rendes salarials que permetin major consum i un pla ambiciós d'inversió productiva. «Més ocupació de qualitat, combatent l'atur de llarga durada i la precarietat laboral, han de ser objectius prioritaris de les polítiques econòmiques i d'ocupació».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona