Empreses

L'operadora dels que van a contracorrent

Eticom-Som connexió vol ser una alternativa als tòtems de la telefonia

“No regalem telèfons i el primer que fem és demanar 100 euros als nostres clients”. Mercè Botella, una de les sòcies d'Eticom-Som connexió, admet que la política comercial de la que es presenta com a “la primera cooperativa de telefonia ètica” és singular. També és peculiar la resposta del públic: “Tot i no haver començat a oferir serveis fins ara, ja tenim més de 500 socis i esperem arribar als 2.000 abans d'acabar l'any.”

Eticom és una operadora de telefonia i internet que, inspirada en el que ha representat Som Energia per al consum elèctric, pretén donar alternatives als models de contractació de serveis que donen les grans companyies del sector. “El que ens porta a engegar el projecte és una necessitat de transformar el model econòmic en què estem vivint”, anuncia Botella.

Amb la fase d'enlairament acabada d'iniciar, Eticom admet que encara no té la infraestructura necessària per ser una amenaça per als tòtems del mercat. “Fa un any que estem aturant la demanda perquè no tenim la capacitat de prestar serveis. Arrenquem oferint telefonia mòbil com a revenedors i d'aquí a poques setmanes estarem en condicions de prestar telèfon fix i línia adsl a les cases”.

La cooperativa té seu al Prat de Llobregat i ha engegat amb una inversió de 35.000 euros. “No hi ha cap operador que es posi en marxa amb tan poc capital”, diu Mercè Botella. El tret diferencial no rau només en la modèstia del capital inicial sinó que el projecte no té precedents a Catalunya ni tampoc a l'Estat espanyol. En el context europeu només la britànica The Phone Co-op (35.000 usuaris) ofereix un producte similar.

Eticom es planteja com un canal per poder donar “solucions tecnològiques sobiranes” a l'usuari i, en aquest sentit, veu capacitat d'influència en el terreny de la banda ampla més que no pas poder ser un actor potent del sector de la telefonia mòbil, on desplegar xarxa pròpia dificilment seria rendible.

“Aprofitant la infraestructura de la xarxa oberta de Catalunya tenim capacitat de desplegar fibra òptica en col·laboració amb d'altres operadores més petites que són actives en el territori.” Compartir infraestructura és una estratègia òptima perquè permet la reducció de costos però també, s'apunta des de la cooperativa, perquè s'incentiva “la generació de llocs de treball en el territori”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L'operadora dels que van a contracorrent

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona