Dénia sol·licita al govern un milió d'euros procedent del Fons d'Inversió Local

El ple de l'Ajuntament de Dénia ha aprovat per unanimitat sol·licitar al govern espanyol que l'IVA generat pel Fons d'Inversió Local repercutisca en els consistoris. La moció presentada per l'edil d'Hisenda, Vicente Chelet, suposaria un ingrés d'un milió d'euros per a les arques municipals. L'objectiu seria que aquesta quantitat puga ser destinada a despesa corrent pels ajuntaments davant «l'asfíxia financera que estan suportant», segons ha apuntat Chelet.

La moció requereix a l'executiu estatal que repartisca a les respectives corporacions locals les quantitats sobrants de recursos del pla E que resulten de les adjudicacions d'obres per imports inferiors als inicialment previstos en les licitacions.

En la mateixa línia, el govern local ha presentat una segona moció per reclamar un increment en la participació en els ingressos de l'Estat per a 2010, la reforma urgent del finançament local i les bases del Pacte Local, de manera que els ajuntaments puguen comptar abans de cap d'any amb unes normes clares i precises que els doten de major capacitat normativa i solucionen el dèficit arrossegat per la prestació de serveis que no són de la seua competència, però que han de prestar-se per responsabilitat subsidiària.

Finalment, la moció sol·licita que la futura reforma de la llei de bases de règim local aborde definitivament la delimitació precisa de les competències dels ajuntaments i altres administracions a fi d'evitar la situació actual d'assumpció de competències impròpies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.