Economia

La revolta dels venedors fa ajornar la inauguració del mercat de Sant Adrià

Els paradistes troben abusiu el preu de 3.500 euros/m² que els exigia l'Ajuntament

Les dues parts s'asseuran a negociar, sense data per a l'obertura

En un principi semblava que la vintena de paradistes que obriran un negoci al nou mercat municipal de Sant Adrià de Besòs acceptaven les condicions negociades amb l'Ajuntament de la ciutat: pagarien 3.500 euros per cada metre quadrat que ocupessin, a banda de sufragar les obres de la parada. Els venedors, conformes amb aquest preu, van desembutxacar 25.000 euros al consistori com a paga i senyal.

A poc a poc, a mesura que avançaven les obres i que s'acostava el mes definitiu de setembre (la inauguració estava prevista a principis de mes), els concessionaris van començar a desconfiar de les condicions que ells mateixos havien pactat, sobretot, tal com expliquen, després d'analitzar projectes similars d'altres ciutats properes en què els afectats havien abonat poc més de 1.000 euros per cada metre quadrat utilitzat, o en cap cas més de 2.000 euros. Mai els 3.500 que se'ls demana. “Vam veure que el preu fixat per l'Ajuntament era una pressa de pèl”, comenta una venedora des de la vela provisional.

Va ser aleshores quan els concessionaris van fer marxa enrere, es van plantar i van anunciar que o es modificaven les condicions, amb un preu a la baixa, o no trepitjarien el nou mercat de l'avinguda Catalunya. En un primer moment, l'Ajuntament de Sant Adrià va amenaçar d'ignorar les queixes dels concessionaris i buscar altres operadors disposats a invertir-hi. Amb aquest preu de sortida, trobar substituts no devia ser gaire fàcil i finalment el consistori, amb el vistiplau de tots els grups municipals, va decidir donar-se una nova oportunitat i reobrir les negociacions a partir del mes de setembre. Es desconeix, ara per ara, si el govern en minoria del PSC encararà les converses amb un nou plec de condicions i una proposta de preu que pugui satisfer les expectatives dels concessionaris, que de moment esperen tranquils a la vela provisional instal·lada a pocs metres del futur edifici, que ja encara la recta final dels treballs.

Fonts municipals asseguren que de moment no hi ha cap oferta sobre la taula i que les converses no es reprendran fins al setembre.

Sense data a l'horitzó

Ningú, ara per ara, no s'atreveix a vaticinar cap nova data per a la inauguració del mercat municipal de Sant Adrià. Hi ha venedors que tenen bastant clar que el nou equipament ni tan sols podrà obrir portes coincidint amb la campanya de Nadal, tot i que aquest seria el desig de la majoria de concessionaris.

El nou mercat, a banda de la vintena de parades, inclou un supermercat de la firma Mercadona. Tot i que l'Ajuntament no havia descartat que aquest operador comencés a funcionar abans que les parades aixequessin les persianes, Mercadona ja ha anunciat que esperarà la resta de venedors i que obrirà en paral·lel a les parades tradicionals.

LA XIFRA

3.500
euros per metre quadrat
és el preu que inicialment van pactar l'Ajuntament i els concessionaris del mercat.

LA DATA

03.09.15
Era el dia
que es volia inaugurar el nou equipament, però l'obertura de portes es retardarà uns quants mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia