Economia

LSolé té plans d'expansió a Sud-àfrica i al sud-est asiàtic

Sud-àfrica, el Regne Unit, Mèxic i països de l'Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic són els objectius de l'empresa de Massanes, especialitzada en solucions d'energia neta per a ús industrial

L'empresa LSolé, amb seu a Massanes i líder en la generació d'energia mitjançant plantes de biomassa per a ús industrial, continua la seva internacionalització i ara té plans d'expansió a Sud-àfrica, el Regne Unit, Mèxic i països de l'Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic (Asean).

Segons l'empresa, l'objectiu és aportar a aquests mercats els avantatges específics en prestacions de valoració energètica complexa amb competitivitat. És a dir, com valorar millor biomasses secundàries disponibles en aquests països.

L'empresa, que recentment ha anunciat a la fira Expobiomassa un nou model de forn refrigerat per aigua que s'utilitza per entregar gasos a temperatures de fins a 900 graus C, acumula ja 70 MW tèrmics en més de 17 instal·lacions el 2014 i el 2015, que equivalen a una capacitat de 140.000 tones de biomassa i un estalvi de 100.000 tones de CO2 a l'any. Aquestes instal·lacions s'han fet en els sectors tèxtil, agroalimentari, paperer, de l'hostaleria i turisme de l'Estat espanyol, França, El Salvador, la República Dominicana, Xile i Panamà.

Creada el 1985, l'empresa familiar LSolé ha instal·lat en 20 països més de 500 plantes de generació d'energia mitjançant la seva xarxa internacional de distribució i exporta més del 75% de la seva facturació, que va ser superior als 14 milions d'euros el 2014. LSolé té més de 50 treballadors –incloent-hi Llatinoamèrica– i té la seu principal a Massanes –amb 1.000 metres quadrats de superfície–, on realitza les activitats d'investigació, disseny i fabricació, i una oficina tècnica a Mataró i oficines a Hondures per a Llatinoamèrica, on té una important activitat.

LA DATA

1985
Any
en què es va crear l'empresa familiar dirigida actualment per Daniel Solé.

LA XIFRA

14
milions
d'euros va facturar el 2014, dels quals més del 75% provenen de l'exportació.

Biomassa “no convencional”

LSolé lidera el projecte d'I+d+i Llar per a biomassa emergent amb CIRCE, adreçat a mercats com ara els de l'Àsia o Llatinoamèrica per desenvolupar un nou equip de combustió que utilitzarà biomasses “no convencionals”. De fet, la tecnologia actual de LSolé ja permet utilitzar energèticament biomassa renovable com ara closca d'arròs, palma africana, bagàs o king grass en països com ara Hondures, on té més de 20 plantes amb 200 MW tèrmics en indústries com ara la tèxtil i l'alimentària per a la generació d'energia –vapor de procés–. Aquesta tecnologia, explica l'empresa, és diferencial i va ser desenvolupada per LSolé del 2007 al 2009 en un projecte per a maquinària d'alt rendiment per a la combustió de biomasses complexes.

LSolé té en el seu segment d'activitat una quota del 70% del mercat de plantes per a la indústria amb biomassa a l'Amèrica Central. L'empresa gironina és capaç de fer servir qualsevol tipus de biomassa herbàcia, llenyosa i residual amb humitats de fins al 60%. Així, l'empresa treballa en més de 25 països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA