Empreses

sant aniol

Sant Aniol planeja un creixement del 50% en només dos anys

La firma embotelladora d'aigua aspira a incrementar la seva presència internacional i guanyar pes als supermercats

La companyia embotelladora d'aigua Sant Aniol s'ha posat com a objectiu incrementar un 50% la facturació i arribar als 7 milions d'euros en només dos anys. Els objectius són ambiciosos tenint en compte el preu unitari d'una ampolla i que competeix en un mercat, el de l'aigua embotellada, amb autèntics gegants internacionals.

Per assolir aquesta xifra la firma s'ha marcat un pla centrat en tres eixos: créixer en marca Premium al canal de l'hostaleria i la restauració, donar un potent impuls a la internacionalització i augmentar la seva presència als prestatges dels supermercats. Per a fer aquest salt, Sant Aniol va fer una inversió de 500.000 euros que li permet multiplicar per tres la capacitat industrial de la firma, i recentment ha destinat 300.000 euros més per desdoblar una de les línies.

Quan l'actual director general, Ferran Ribalta, va aterrar a l'empresa, l'any 2013, es va trobar en la disjuntiva de si seguir sent una firma petita centrada en el subministrament a tercers per a marca blanca o fer un salt substantiu i dotar-la d'un valor Premium. Ribalta, que havia treballat prèviament a Nutrexpa i en una importadora de vins a Singapur, ho va veure clar: Sant Aniol havia de convertir-se en una marca d'alta gamma. L'actiu diferenciador ja el tenien, només els mancava potenciar-lo i donar-li valor.

L'aigua mineral de Sant Aniol és única, ja que s'ha filtrat a través de les roques volcàniques del Parc Natural de la Garrotxa. La deu es troba en un paratge de lava sedimentada, de la qual brolla una aigua de gran puresa. A partir d'aquesta singularitat, Ferran Ribalta i el seu equip van desenvolupar la idea de l'esperit volcànic perquè s'associés a l'aigua de la Garrotxa i per dotar de valor un producte tan bàsic com aquest.

Com explica Ribalta, ara per ara la companyia ven la seva aigua a més de la meitat dels restaurants amb estrella Michelin de Catalunya. I estan associats a grans grups de restauració, com per exemple An Group.

Aquesta aposta per la gamma alta als restaurants és el que els està obrint el camí per posicionar-se en aquesta mateixa gamma en el canal de supermercats, on s'han marcat l'objectiu de créixer.

Ara només obté d'aquest canal el 30% dels seus ingressos, contra el 70% de la mitjana del sector. En el seu cas, la major part del negoci, el 70% de la facturació, l'obté als restaurants. Per agafar impuls als súpers ha renovat la línia de plàstic PET i cerca nous acords.

Quant a la internacionalització, Ribalta aspira a fer-la créixer un 120%, amb l'acord amb una desena de grans restaurants situats a les quatre principals ciutats del món.

Facturació

3,5 M€

Treballadors

30

Any de fundació

1993

L'empresa, que pertany a Grup Bassols i és propietat de la família Feliu, va signar un contracte de proveïdor exclusiu d'aigua mineral de la cadena anglesa de restaurants Zuma.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

empreses

Nvidia supera a Microsoft i es converteix en l’empresa més valuosa del món

barcelona
Economia

Més d’un milió de creueristes desembarquen a Barcelona de gener a maig

Barcelona
economia

Bones perspectives del sector turístic de Lleida per aquest estiu

Lleida
Unió Europea

L’Eurostat confirma l’alça de la inflació a la zona euro fins al 2,6% al maig

Barcelona

Ecosol va contractar 126 persones en risc d’exclusió social durant el 2023

GIRONA
economia

El Vendrell ressalta la fortalesa del seu comerç de proximitat

El Vendrell

Visen un 30% més de projectes fotovoltaics a la demarcació el 2023

GIRONA
Economia

CCOO crida a fer vaga a la Copa Amèrica pels expedients a empleats del Port Olímpic

Barcelona
Economia

Destinen 1,7 milions a contractar més personal de suport als temporers de Lleida

Lleida