Economia

L'empresa LSolé instal·larà una nova planta a Xile

És un equipament d'energia tèrmica amb biomassa renovable i ja és la sisena que té al país sud-americà

L'empresa catalana LSolé, amb base a Massanes, instal·larà una nova planta d'energia tèrmica amb biomassa renovable a l'empresa xilena BioMar, un dels tres principals proveïdors mundials d'aliments per a peixos. La instal·lació, valorada en mig milió de dòlars, processarà 32.000 tones de pèl·let l'any, generarà fins a 4 MW d'energia tèrmica, cosa que, segons l'empresa, suposarà un estalvi econòmic i ambiental, ja que s'evitarà haver de cremar 2.300 tones de fueloil l'any, que generarien l'emissió de 7.200 tones de CO2 anuals.

Aquesta és la sisena planta que l'empresa catalana té al país sud-americà, instal·lades bàsicament en hospitals i el sector agroindustrial, segons ha informat el Departament d'Empresa i Ocupació.

L'anunci d'aquest nou projecte coincideix amb l'inici de la missió institucional i empresarial de la Generalitat a Xile, que, fins dimecres, buscarà noves oportunitats de negoci al país. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i la consellera delegada d'Acció, Núria Betriu, es reuniran, demà, amb directius d'LSolé a Santiago de Xile per conèixer de primera mà la situació de l'empresa al país.

Es tracta d'un pas més de la companyia de Massanes a Xile, que reforça el seu posicionament com una de les empreses líder del sector al país sud-americà. Segons el conseller delegat d'LSolé, Daniel Solé, Xile és un país amb una forta demanda de tecnologia i coneixement en el camp de les energies renovables per impulsar la seva indústria.

LA XIFRA

6
plantes
d'energia tèrmica amb biomassa té instal·lades l'empresa selvatana en aquest país sud-americà.

LA FRASE

Ens estem consolidant a Xile, un país amb una gran demanda tecnològica energies renovables
Daniel Solé
conseller delegat d'Lsolé

Els orígens i els projectes recents

L'empresa va fundar-se a Barcelona l'any 1964 i va esdevenir societat anònima el 1985. Des que va néixer, ja ha instal·lat 500 plantes de generació d'energia a 20 països, exportant més del 80% de la seva facturació, que supera els 14 milions d'euros. Actualment, té un equip de 50 persones i una àrea dedicada a la investigació, el disseny i la fabricació. Entre els projectes més recents de la companyia destaca la instal·lació d'una caldera de biomassa a Cellers Torres, que ha permès una reducció del 95% de gas natural utilitzat i el consum d'un 10% menys d'electricitat. LSolé també és responsable de la instal·lació d'una planta d'energia tèrmica a la fàbrica de La Fageda, destinada al procés de pasteurització de la llet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva