Economia

Cataloguen 151 arbres singulars a l'Alt Empordà

La Iaden-Salvem l'Empordà demana als ajuntaments que declarin els arbres d'interès local

Fins a 151 arbres singulars i d'interès no protegits i repartits en 35 municipis i 14 arbredes. Així consta en l'inventari elaborat per la Iaden-Salvem l'Empordà aquest any i que ha fet arribar a les administracions locals perquè els declarin d'interès local. Dos de 35 ajuntaments ja han seguit la proposta.

Segons la Iaden-Salvem l'Empordà, a la comarca de l'Alt Empordà hi ha actualment alguns arbres protegits –32 en planejaments municipals i 11 com a arbres monumentals de la Generalitat– però se n'han detectat una gran quantitat. De tots aquests, se n'ha elaborat una fitxa informativa que han enviat als ajuntaments i al consell comarcal, “animant-los a aprovar una moció de protecció”. De moment, els ajuntaments de Cantallops i la Jonquera ja han aprovat unes mocions que cataloguen els arbres proposats d'interès local.

Recorda l'entitat que els arbres singulars són determinats exemplars d'espècies arbòries que pel seu valor monumental, històric o científic formen part del patrimoni cultural de Catalunya, o que destaquen per les seves característiques i popularitat dins del municipi o comarca. La declaració d'un arbre o arbreda d'interès local i o comarcal implica la prohibició de tallar-los i d'arrencar-los totalment o parcialment, així com danyar-los per qualsevol mitjà. I la seva declaració és per part de l'administració pública competent.

LA XIFRA

151
arbres
han estat catalogats en el nou ‘Inventari d'arbres singulars i d'interès no protegits de la comarca'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia