Economia

L'Audiència de Barcelona jutjarà Messi i el seu pare a finals de maig

El judici, per tres delictes contra Hisenda, es farà el 31 de maig i l'1, 2,i 3 juny

La vista no perjudicarà el calendari esportiu ja que la final de la Champions és el 28 de maig

L'Audiència de Barcelona ha anunciat aquest matí que ha fixat les dates del judici contra el jugador del F.C. Barcelona Leo Messi i el seu pare per tres delictes contra Hisenda: el 31 de maig i l'1, 2 i 3 de juny. La secció 8 de l'Audiència ha aprovat un calendari judicial que no perjudica el futbolístic ja que la final de la Champions és el proper 28 de maig.

En concret, Messi i el seu pare hauran d'anar a judici per un presumpte frau fiscal comès entre els anys 2007 i 2009. Així ho va dictaminar Manuel Alcover Povo, el jutge d'instrucció número 3 de Gavà, que ha atès la petició de l'Advocacia General de l'Estat, representant de l'Agència Tributària, de mantenir l'acusació contra Messi i el seu pare, per als quals demana 7,5 mesos de presó per cadascun dels tres presumptes delictes comesos, amb un total de 22,5 mesos, a banda d'una multa de 4,1 milions d'euros més interessos.

La fiscalia de Barcelona va demanar, el setembre passat, el sobreseïment i l'arxiu de la causa contra Leo Messi, en considerar que, per la seva edat i vinculació, havia estat el seu pare i no ell qui controlava els seus assumptes econòmics i que, per tant, era l'únic responsable de la creació d'una estructura societària domiciliada en paradisos fiscals per, presumptament, evitar tributar a l'Estat espanyol els beneficis aconseguits amb els drets d'imatge del jugador. Jorge Messi, de fet, ja havia assumit tota la responsabilitat. L'Advocacia de l'Estat, però considera que Messi, tot i ser “profà” en temes tributaris, “no pot ignorar” que bona part dels seus ingressos per l'explotació de la seva imatge arribaven a través d'empreses ubicades a paradisos fiscals, com l'Uruguai i Belize, i per aquest motiu considera que tant el davanter com el seu pare han de seure al banc dels acusats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia