Economia

Salou busca el consens del territori per al BCN World

L'alcalde, Pere Granados, fa una crida a la implicació de partits, empresaris i agents socials per defensar el projecte

El primer pas, una moció del govern

L'alcalde de Salou, Pere Granados, no vol trobar més pedres ni ambigüitats en el procés d'implantació de BCN World. Granados va demanar ahir “la implicació directa del sector empresarial i la societat civil del territori” en el complex d'oci i turístic. L'alcalde va argumentar: “El projecte no només ens beneficia des del punt de vista turístic, sinó social, i va més enllà de Salou i la Costa Daurada.”

El primer test serà una moció que presentarà l'equip de govern (CiU-FUPS i el PSC) en el ple d'avui i que busca “el consens parlamentari” per tal que els grups polítics facin tots els possibles per accelerar el tràmit de llicències. Per Granados, cal “un suport real” de la classe política “perquè no es trunquin les expectatives de generar nous llocs de treball i riquesa al territori”. La moció, tot i que té garantida l'aprovació gràcies als vots de l'equip de govern, no ha trobat el suport de la resta de grups, que han declinat assumir-la com a pròpia. A això, s'hi ha d'afegir que el PP n'ha presentat una altra que insta la Generalitat a no posar al davant “els interessos partidistes en la materialització d'un projecte tan important per al municipi com és el macrocomplex BCN World”.

LA FRASE

Demanem la implicació de les empreses i la societat civil del territori en el BCN World
Pere Granados
Alcalde de Salou

Primer pressupost del nou govern

En el ple d'avui, el nou govern municipal presentarà la proposta d'aprovació del pressupost del 2016, que puja a 39.877.000 euros. El regidor de Gestió Econòmica de Salou, Toni Brull (PSC), va explicar que s'han marcat “tres línies vermelles” a les quals no pensen renunciar: mantenir les despeses socials (Acció Social, Infància, Esports i Ensenyament), els serveis i el manteniment de la ciutat, i les subvencions a les entitats que treballen pel municipi, amb una partida de 2,6 milions. Brull també va remarcar que, malgrat augmentar lleugerament el pressupost del 2016 (0,27%), s'han reduït els ingressos per una rebaixa del 2% de l'IBI, que es compensarà amb l'increment de transferències de l'Estat. Pel que fa a les inversions, es dotarà una partida inicial de 525.000 euros, que inclourà millores com ara els accessos a la platja Llarga, el parc del carrer Brussel·les i la construcció d'un pas de vianants a cala Vinya (cap de Salou). La xifra s'incrementarà quan es liquidi el romanent de 2,2 milions de l'exercici del 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les últimes pluges salvaran la meitat de la collita de cereal a la Catalunya Central

SANT MARTÍ DE TOUS/ GAIÀ
economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?