Economia

Una sidra feta a l'Empordà guanya un tast internacional

Es diu Mooma Cider i l'elabora l'empresa Fructícola Agroalimentària Mas Saulot, de Palau-sator

La van treure al mercat el desembre passat amb l'objectiu de diversificar l'oferta

L'empresa Fructícola Agroalimentària Mas Saulot, de Palau-Sator, que es dedica a la producció de fruita i que és un dels socis fundadors de la cooperativa Girona Fruits, ha decidit diversificar la seva oferta i elaborar una sidra empordanesa. La Mooma Cider, que és el nom que té aquesta nova sidra, ja ha guanyat un tast internacional a cegues que es va fer al gener a Astúries i “s'ha situat en primera posició per davant de sidres de Sud-àfrica, Astúries, Anglaterra, Suècia, Dinamarca i Irlanda, entre d'altres”. “Lleugera, sense defectes, aromàtica i coherent” són algunes de les definicions que els enòlegs i tastadors del tast van utilitzar per definir la sidra Mooma.

La idea de crear una sidra va sorgir ara fa tres anys quan, arran d'una sèrie de viatges, Llorenç Frigola i els seus fills, propietaris de Fructícola Agroalimentària Mas Saulot, van decidir “donar valor afegit, amb innovació i creativitat” a la poma elaborada a la demarcació de Girona. I “com que aquí no hi ha tendència a consumir-ne, vam buscar l'assessorament d'un enòleg asturià i amb en Pedro vam elaborar una sidra més adaptada a casa nostra, una sidra del nou món”.

La sidra va sortir al mercat “la setmana abans de Nadal” i de moment han començat a vendre “a clients propers del Baix Empordà i Alt Empordà” que els han fet confiança. Però els productors de Mooma no descarten ampliar els punts de venda i ja tenen previst anar a la Fira Alimentària amb algun distribuïdor “per poder entrar a Barcelona” i també arribar a l'Estat francès.

La producció de la sidra és, de moment, de 1.000 litres al mes. “Però com que de poma en tenim deu mesos l'any podem ampliar la producció.”

LA FRASE

La nova empresa ara ven productes en l'àmbit local, però té objectius nacionals i internacionals
Pau Frigola
FUNDADOR DE L'EMPRESA MOOMA

Vinagre de poma, sucs i snacks

Amb la idea de continuar diversificant el producte els propietaris de Mooma (contracció de Montgrí i poma) han elaborat també un vinagre de poma. Asseguren que “està sortint molt bé i és el primer que s'ha acabat”, amb quatre varietats de sucs de poma diferent, “de més dolça a més àcida”.

Els propietaris de Mooma també treballen per ampliar l'oferta amb productes deshidratats que sortiran al mercat ens els mesos vinents i que “aniran destinats a esportistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar
ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana explicacions a X per haver reduït els moderadors de continguts

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona