Economia

Bitcoin Investors Trust ultima l'expansió fora l'Estat

L'empresa emergent gironina especialitzada en la fabricació de caixers de bitcoins i en la gestió i inversió d'aquesta moneda virtual treballarà a Buenos Aires i Porto

L'empresa emergent tecnològica gironina Bitcoin Investors Trust , dedicada a la inversió en projectes relacionats amb les monedes virtuals i en què destaca la fabricació de caixers de bitcoins –aparells i programari– i a la gestió i inversió d'aquesta moneda virtual, prepara la seva expansió internacional en aquest àmbit. Creada fa poc més d'un any per Miquel J. Pavón, ha passat en aquest període d'haver-hi dues persones treballant-hi a 18 i tenir 4 oficines arreu de l'Estat: a Girona, on hi ha la seu, a l'Hospitalet de Llobregat, on es fa el manteniment dels caixers, a Alacant i a Fuenlabrada, on es fa el programari. També té un taller a Astúries on es construeixen els caixers.

Bitcoin Investors Trust ha instal·lat i gestiona 17 caixers de bitcoins repartits per tot l'Estat: dos a les comarques gironines –Girona ciutat i Lloret de Mar–, tres a Barcelona –dos a la Universitat Pompeu Fabra i un al centre comercial Heron City– i un a Salou, Lleida, Cartagena, Màlaga, Madrid, Vitòria, Legorreta i Gijón. Fa pocs dies, va instal·lar-ne cinc més a Alacant, València, Astúries i Galícia. Ara, però, prepara l'expansió internacional i, en quatre o cinc mesos, obrirà a Porto i a Buenos Aires.

Avantatges

Miquel J.Pavón explica els avantatges de l'ús d'aquesta moneda virtual, com ara poder fer pagaments instantanis en qualsevol lloc del món sense intermediaris, és a dir, sense la necessitat dels bancs. Un altre avantatge, destaca, és que no es pot embargar. “Això crea pors tant al sistema bancari com als governs i és per això que hi ha crítiques”, insisteix Pavón, que hi afegeix que el negoci dels bitcoins mou molts diners arreu del món i que genera investigació tecnològica i llocs de treball. Altres projectes de l'empresa gironina són, a més del desenvolupament dels caixers, la creació d'una plataforma web perquè es puguin acceptar bitcoins en webs, i també treballen amb la idea que es pugui pagar a través d'un web l'aigua, la llum, el gas o el telèfon.

LA XIFRA

17
caixers
ha instal·lat ja en diverses poblacions de l'Estat, entre què un a Lloret i l'altre a Girona.

Una moneda virtual creada el 2009

El bitcoin és una moneda virtual, intangible, però que es pot fer servir com el diner físic. El terme bitcoin té l'origen el 2009, quan va ser creat per Satoshi Nakamoto –pseudònim del seu autor o autors– per fer compres a través d'internet. La direcció general d'Operacions, Mercats i Sistemes de Pagament, del Banc d'Espanya, recollia, a més, que el bitcoin ambiciona proporcionar als ciutadans un mètode de pagament que possibiliti executar transferències de valor ràpides, a baix cost i que no puguin ser manipulades ni controlades per governs, bancs centrals o institucions financeres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia