Economia

alt empordà

economia

El sector de la cirera perd el 75% de la varietat primerenca per les pluges

Si a partir d'ara el temps no ho esguerra, confien salvar la temporada

A finals de setmana trauran al mercat varietats de molt bona qualitat

La vintena de productors de cireres de l'Alt Empordà viuen aquests dies pendents del cel. Si el temps no ho esguerra, a finals de setmana trauran al mercat diverses varietats “de molt bona qualitat”, que els permetran salvar una temporada que ha arrencat amb un regust agredolç. I és que les pluges dels darrers quinze dies han malmès tres quartes parts de la varietat primerenca. Els intensos xàfecs de les dues últimes setmanes han fet perdre el 75% de la collita de la varietat primerenca de la cirera de l'Alt Empordà. Malgrat això, el sector es mostra optimista i confia que les varietats que han de sortir properament al mercat redreçaran la temporada. “Si el temps és bo, traurem a finals de setmana una cirera molt bona”, ha pronosticat l'alcalde de Terrades, Isidre Felip, que també és productor local.

Els municipis de Terrades, Llers, les Escaules i Boadella acumulen prop de 80 hectàrees de camps de cirerers. Sense concretar xifres de producció anual, els agricultors recorden que la cirera només s'ofereix un mes i mig al mercat.

23 productors de cireres

Hi ha 23 productors de cireres a l'Alt Empordà. És una fruita que distribueixen arreu de les comarques gironines –especialment a Girona i Figueres–, a Mercabarna i, fins i tot, al mercat majorista de Saint Charles, a Perpinyà.

Segell distintiu

Els compradors “valoren” aquest producte de proximitat, segons Isidre Felip. Per això el sector treballa braç a braç amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà per impulsar un segell de qualitat que permeti identificar l'origen del producte un cop el troben a la plaça o en supermercats.

LA XIFRA

80
hectàrees de camps
de cirerers acumulen entre Terrades, Llers, les Escaules i Boadella.

LA XIFRA

23
productors de cireres
hi ha a l'Alt Empordà. Les distribueixen arreu de les comarques gironines, Barcelona i Perpinyà.

LA FRASE

Si el temps és bo, podrem treure a finals d'aquesta setmana una cirera molt bona
Isidre Felip
Alcalde de Terrades

Festa promocional ‘Remena'm la cirera'

Per promocionar la cirera altempordanesa, agricultors i restauradors de la zona van fer ahir la festa Remena'm la cirera, amb un lliurament de guardons i tastets gastronòmics. La festa té com a objectiu la promoció de la temporada de la cirera. Han celebrat tastets gastronòmics i han lliurat guardons a pagesos i entitats de la zona.

El col·lectiu gastronòmic La Cuina del Vent incentiva, des de fa anys, que els negocis de la comarca introdueixin aliments de temporada als menús. És una manera de reivindicar l'autenticitat i varietat dels productes locals de qualitat, segons explica Carles Tubert, gerent de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà i d'aquesta entitat, que ha sumat quatre nous negocis a la seva proposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona