Economia

Els empresaris fan volar la imaginació amb la mobilitat

Coneixen tres projectes innovadors internacionals com els cotxes autoconduïts, càpsules a velocitat d'un avió i ferris per connectar amb Barcelona

Pugen fins al castell de Burriac per tenir una visió del territori

Ni cobrir la via del tren ni parlar del trasllat de l'N-II o els laterals de l'autopista. Ahir el debat sobre mobilitat que van organitzar des del Barcelona Maresme Business Club anava molt més enllà, si més no en perspectives de futur. “Tenim un punt crític amb la mobilitat i si vam ser pioners amb el ferrocarril o amb l'autopista ara ens toca ser oberts de mires”, afirmava ahir el president del club, Josep Lluís de Gabriel.

Amb aquest objectiu van conèixer ahir tres propostes internacionals innovadores, algunes encara en fase de proves, per millorar la mobilitat que es podrien aplicar en diferents àmbits per mar, tren i carretera. La més futurista i impactant va ser l'Hyperloop, unes càpsules que podrien anar a la velocitat d'un avió. El vicepresident de la companyia Hyperloop Technologies, Knut Sauer, donava els detalls d'aquest transport dissenyat per moure persones i mercaderies a través d'un tub on les càpsules es desplacen levitant quatre vegades més de pressa que l'alta velocitat amb una distància de sis segons entre les càpsules, amb dos carrils i sense aturar-se fins al punt de destí.

“Hi ha propostes més futuristes que altres”, reconeixia De Gabriel. L'alternativa per mar semblava més factible tenint en compte que la mateixa empresa acaba d'estrenar el servei de ferris que connecta Barcelona amb Sitges. El seu representant, l'australià James Fulford, explicava la possibilitat d'oferir fins a sis trajectes d'anada i tornada en plena temporada d'estiu amb embarcacions ràpides que transporten fins a 300 passatgers. L'empresari de BlueMar Ferries lamentava la llarga tramitació per obtenir els permisos, que s'ha allargat dos anys i mig.

La darrera aportació va ser la de Gerard Martret, que proposava el Maresme com a lloc de proves per al seu dispositiu, un autobús elèctric i autònom que serà al mercat el 2020 impulsat des de Founder & CEO Shotl, Inc.

Els empresaris i també regidors de Cabrera i el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, van seguir les explicacions dels projectes des d'un escenari privilegiat com és el castell de Burriac, amb una bona panoràmica de Mataró i els seus voltants. El club privat l'integren una cinquantena d'empresaris que fan trobades des de fa dos anys i ja tenen peticions per a noves adhesions.

LES FRASES

La mobilitat és un punt crític. Si vam ser pioners amb el ferrocarril ara ens toca ser oberts de mires
Josep Lluís de Gabriel
president del barcelona Maresme business club
Som un ‘lobby' desacomplexat que volem crear opinió i generar oportunitats de negoci
Víctor Recoder
Vicepresident del barcelona maresme business club


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Criteria Caixa es convertirà en el primer accionista de Colonial

barcelona

Girona limitarà els grups de turistes a 25 persones i prohibirà l’ús d’altaveus

GIRONA

L’IRTA converteix les seves explotacions en laboratoris amb nova tecnologia

la tallada d’empordà

Neix una plataforma veïnal que reclama reduir el turisme a la ciutat

GIRONA
SANT PERE PESCADOR

El càmping gironí Las Dunas, premiat als ACSI Awards 2024

GIRONA

La Copa Amèrica, impuls a l’economia local

GIRONA

Les exportacions a la demarcació creixen un 87% en deu anys

GIRONA

Tesla, entre la promesa i la pràctica

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
FIGUERES

Uns 800 inscrits a la Fira TreballemGI, que ofereix més de 200 llocs de treball

FIGUERES