Economia

municipal

agricultura

Òrrius vol recuperar al poble l'activitat agrícola i ramadera

Es crearà un banc de terres perquè els propietaris de terrenys agrícoles o finques forestals en desús posin aquestes zones a disposició d'interessats a treballar-les

L'Ajuntament vol evitar “ser un municipi dormitori”

Òrrius està decidit a recuperar i impulsar al municipi l'activitat agrícola i ramadera. Per això, està previst que l'Ajuntament en ple –ERC al govern i CiU a l'oposició– aprovin aquesta setmana la posada en marxa del que es coneix com a banc de terres. Amb aquesta acció es vol crear una mena de cens perquè els propietaris de terrenys agrícoles o finques forestals en desús posin aquestes zones a disposició dels interessats a treballar-les, ja sigui a través de l'agricultura o de la ramaderia. Aquestes explotacions s'haurien de posar en marxa seguint sempre criteris ecològics i de proximitat.

“Aquesta mesura dóna sortida tant a propietaris com a emprenedors i vol evitar que Òrrius sigui un poble dormitori”, manifesta l'alcalde del municipi, Jordi Rull (ERC). L'alcalde comenta que actualment ja hi ha propietaris interessats a cedir els seus terrenys o finques, així com emprenedors interessats a posar en marxa una activitat econòmica d'aquestes característiques. En aquest sentit, Rull ja ha anunciat que l'Ajuntament posarà en marxa una campanya de captació de projectes que es puguin acollir a les característiques d'aquesta oferta.

A més, el consistori també serà el nexe entre els interessats. L'alcalde també explica que, des de l'Ajuntament, s'està en contacte amb l'Escola Agrícola de Manresa per intentar aconseguir la presència d'un tècnic expert en aquest àmbit perquè pugui assessorar propietaris i també emprenedors alhora de posar en marxa els projectes. “L'objectiu final és que la producció sorgida d'aquesta iniciativa es pugui vendre, i d'aquesta manera, tancar el cercle”, explica Rull. Tot i que en l'actualitat es fa difícil precisar la superfície total disponible per aquesta activitat, ja que el bosc s'ha menjat molts terrenys que abans eren agrícoles, des de l'Ajuntament es calcula que s'hi podrien encabir prop de 5 quilòmetres quadrats.

Al consell d'alcaldes

Paral·lelament, Rull ha anunciat que avui té previst presentar aquesta iniciativa al Consell d'Alcaldes del Consell Comarcal del Maresme (CCM), “perquè d'altres municipis en puguin ser partícips”. A més, l'alcalde d'Òrrius ha comentat que també es desplaçarà al Consell Comarcal del Vallès Oriental per posar damunt la taula aquest projecte.

LA FRASE

Això dóna sortida a propietaris i a emprenedors i vol evitar que Òrrius sigui un poble dormitori
Jordi Rull
Alcalde d'Òrrius


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona