Economia

estat espanyol

El Banc d’Espanya eleva set dècimes, fins al 2,3%, la previsió de creixement pel 2023

Constata una acceleració econòmica en el segon trimestre de l’any

Baixa la projecció de la inflació al 3,2%

El Banc d’Espanya millora les seves previsions de creixement econòmic per aquest any. Una bona dada. L’entitat supervisora ha elevat el creixement del PIB de l’Estat espanyol al 2,3% el 2023, set dècimes més que les projeccions fetes el març passat, degut principalment a un comportament més dinàmic del previst de l’activitat des de principi d’any, informa l’ACN. Aquesta acceleració vindria impulsada per diversos factors, entre ells l’abaratiment de l’energia, l’estabilització dels mercats financers i l’activitat turística.

Totes aquestes circumstàncies, explica l’ACN, han dut al Banc d’Espanya a pensar que el dinamisme de l’activitat ha augmentat lleugerament el segon trimestre. Entre abril i juny, calcula que el PIB ha crescut un 0,6%, tendència que podria mantenir-se al llarg de la segona meitat de l’any, d’acord amb les projeccions macroeconòmiques de l’economia de l’Estat espanyol pel període 2023-2025, publicades aquest dilluns per l’entitat. D’acord amb aquestes dades, l’activitat es moderarà lleugerament en els pròxims dos anys, en una dècima fins al 2,2% el 2024 i romandrà en el 2,1% el 2025.

Inflació

Pel que fa a l’evolució dels preus, el Banc d’Espanya ha moderat cinc dècimes la seva previsió d’inflació fins al 3,2% per la caiguda dels preus de l’energia i, també, però en menys mesura, dels aliments, que ja haurien “arribat al seu sostre” al primer trimestre i comencen a donar “senyals incipients de moderació”. Pel que fa al 2024, situa la taxa d’inflació en el 3,6% i en l’1,8% pel 2025.

La creació d’ocupació continuarà avançant, segons l’entitat supervisora, durant aquest any i la taxa d’atur se situarà en el 12,2%, cinc dècimes menys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia