Economia

La renda bruta per habitant de Catalunya és de 16.900 euros

Matadepera es va mantenir líder amb el nivell de renda més alt i Badia del Vallès, amb el més baix

Es tracta de xifres de l'Idescat de l'any 2008 que suposen un increment del 3,8% respecte a l'any anterior

La renda bruta per habitant de Catalunya es va situar en 16.900 euros el 2008, fet que suposa un increment del 3,8% respecte a l'any anterior i situa la renda catalana un 9,7% superior a la mitjana de l'Estat espanyol, segons ha publicat aquest dimecres l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).

La comarca de la Vall d'Aran segueix sent la comarca amb més renda per habitant de Catalunya, amb 20.900 euros per habitant, el que supera en un 23,6% la mitja catalana. El Pallars Jussà ha estat la comarca que ha incrementat més el seu nivell de renda, en un 5,8%, la qual cosa la situa entre les quatre comarques amb més renda de Catalunya, juntament amb el Pallars Sobirà i l'Urgell.

A l'altre extrem, se situa el Baix Llobregat, que amb 15.200 euros per habitant és la comarca amb menys nivell de renda, seguida per la Selva, amb 15.500 euros, i l'Anoia, amb 15.700.

Els principals ingressos de les famílies catalanes són les rendes procedents del treball assalariat, amb un 59,7%, mentre que les rendes procedents de les activitats professionals i empresarials representen un 24,5% i les prestacions socials participen en els ingressos familiars amb un 15,8%.

Per municipis, Matadepera segueix sent el que té un nivell de renda per habitant més alt de Catalunya, amb 32.300 euros, cosa que representa un 90,8% per sobre de la mitjana, seguit de quatre localitats del Maresme: Cabrils amb 28.300 euros, Taià amb 26.800, Alella amb 26.500 i Sant Vicenç de Montalt amb 25.400.

A l'altre extrem, hi ha cinc municipis que tenen una renda per habitant inferior al 25% de la mitja catalana: La Llagosta, Santa Coloma de Gramenet, Salt, Constantí i Badia del Vallès, que amb 11.800 euros per habitant és la població de més de 5.000 habitants amb menys renda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Torroella de Montgrí

Jornada per aprofundir en el turisme inclusiu al Baix Empordà

Torroella de Montgrí
Economia

Els pescadors d’arrossegament de Cambrils dividiran la veda

Cambrils
QUERALBS

FGC alerta que el consistori no ha signat el principi d’acord sobre Vall de Núria

QUERALBS
economia

Nova associació per millorar l’economia i promocionar les Garrigues

Juneda
economia

Catalunya va rebre 1,87 milions de passatgers internacionals per via aèria a l’abril

barcelona
economia

Criteria Caixa es convertirà en el primer accionista de Colonial

barcelona

Girona limitarà els grups de turistes a 25 persones i prohibirà l’ús d’altaveus

GIRONA

L’IRTA converteix les seves explotacions en laboratoris amb nova tecnologia

la tallada d’empordà

Neix una plataforma veïnal que reclama reduir el turisme a la ciutat

GIRONA