Economia

El Consell recolza la construcció de la subestació elèctrica de la Foia

Més de 120 empresaris reivindiquen a Ximo Puig les seues necessitats

El President de la Generalitat, Ximo Puig, va manifestar en un encontre celebrat el darrer dimecres a Castalla amb més de 120 empresaris de la zona el compromís del Consell per fer efectius els tràmits necessaris per part del Consell per a la construcció de la subestació elèctrica de la Foia.

A la reunió, que va tindre lloc al parc tecnològic de la firma Actiu, van assistir, a més de Puig, el Conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, i dirigents empresarials de la Foia de Castalla.

Per al President de la Generalitat, «sembla surrealista que hi haja empreses que volen invertir i per la inanició de l'Administració pública no puguen instal·lar-se, pel que és alguna cosa que no té nom». Per la seua part, Rafael Climent va manifestar que «la Generalitat concedirà la llicència de construcció de la subestació perquè les obres puguen iniciar-se de manera immediata. Farem l'impossible perquè en 2018 siga una realitat, perquè ací hi ha un context econòmic i Alacant no és sols turisme».

La trobada d'empresaris amb Puig no va ser un encontre a l'ús, sinó un escenari en el que els empresaris van poder interpel·lar i posar de manifest allò que creuen convenient per projectar creixement i llocs de treball.

Així mateix, van escenificar les traves administratives amb les quals s'estan trobant a l'hora d'engegar noves indústries o ampliar les existents. A Ximo Puig se li va descriure el perfil empresarial de la Foia de Castalla, així com el valor de l'economia de la comarca i els sectors en els quals posseeix presència. En aquest sentit, Soledad Gutiérrez d'Ibiae va glossar « el passat jogueter» com a llavor industrial de la zona al segle passat. «La crisi de la joguina dels anys vuitanta va provocar que l'empresariat de la Foia haguera de canviar, innovar i diversificar davant aquesta adversitat».

Els empresaris van recordar a Puig «l'important dèficit d'infraestructures elèctriques i de vies de comunicació que impedeixen la implantació de noves empreses», pel que es fa palesa «una aposta decidida per la indústria alacantina per tot el que aporta a la societat».

Per la seua part, Vicente Berbegal, president i fundador del Grup Actiu, amfitrió de la trobada empresarial, va apuntar que la invitació al President Puig i al Conseller Climent per visitar la seua empresa tenia com a principal motivació «centrar-se a la comarca i les seues necessitats».

El President de la Generalitat va escoltar amb deteniment tot allò que exposaven els industrials fent-se ressò de les reclamacions. «Valore positivament aquesta jornada i és un punt d'inici de relacions entre la Generalitat i els empresaris de la Foia de Castalla per veure com generem més ocupació», va puntualitzar Puig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona