Esports

"L'estiu l'associo al perfum del mar a primera hora del matí i a l'olor del neoprè mullat"

ENTREVISTA D'ESTIU: Erika López Besson, instructora de submarinisme

On et connectes a Internet durant l'estiu?
Lògicament al centre de busseig, molta gent ens demana informació, ens fan reserves, cada dia s'ha de respondre el correu i periòdicament s’ha d’actualitzar la informació de la nostra web. Però no hi ha temps per navegar… això ho deixo per a l’hivern.

En general, ets d'anar cap al Nord o cap al Sud?
Illes tropicals o mars per descobrir n’hi ha a qualsevol de les coordenades que triïs. L’únic inconvenient són les hores de vol, però amb un bon llibre passen ràpid.

On t'amagues quan vols que et trobin?
A sota l’aigua, és evident!

Amb quina olor associes l'estiu?
Amb el perfum del mar a primera hora del matí. I, inevitablement, amb el característic aroma del neoprè mullat.

Em pots explicar un acudit?
El meu sentit de l'humor no és d’acudits… En qualsevol cas, prefereixo escoltar-los i riure si són prou bons.

Els polítics tenen els ciutadans que es mereixen?
No crec que els preocupi gaire. El polític viu en una altre dimensió i, excepte en les campanyes electorals, ni tan sols baixen dels cotxes oficials per trepitjar el carrer. Hauria d'haver més reacció popular davant de tanta xerrameca demagògica. Però s'ha de tenir en compte que qui mana realment no són ells sinó els bancs i les grans multinacionals. I aquests ens tenen ben agafats a tots pels… bé, deixem-ho.

Els pares haurien de tenir un carnet per punts?
Qualsevol que volgués ser pare o mare hauria de superar prèviament un curset de psicologia aplicada. Vivim en una societat que fa molt difícil l’educació dels nens. Tots tenim massa feina i descarreguem les nostres responsabilitats en els mestres, com si fossin els autèntics responsables de l’educació dels nanos. De qualsevol manera, tot aniria millor si els nens vinguessin amb un manual d’instruccions, com a l’autoescola, no? Llavors sí que ens podrien treure punts i tenir la possibilitat de recuperar-los. Seria fantàstic.

Coneixes algú que no sàpiga qui és Ronaldinho?
Sí! La meva gosseta Kira… És difícil trobar algú que no tingui alguna referència... Encara que no vulguem els mitjans de comunicació ens el fan empassar cada dia. Ho trobo exagerat.

Et costa ser una dona instructora, hi ha masclisme en el món dels esports d'aventura?
Bé, al principi no va ser fàcil… però una vegada et guanyes el respecte, crec que val la pena. Has de pensar que el 35% dels bussejadors som dones, per la qual cosa ja fa força temps que hem superat els complexes. Ara per ara no crec que hi hagi masclisme en aquest sector, potser fins i tot al contrari, perquè molts centres d’aventura demanen precisament personal femení per treballar-hi i, evidentment, els sous i les condicions laborals són els mateixos.

Com és això de treballar fent temporada?
Al Mediterrani no hi ha un altra opció, però obrim també els caps de setmana d'hivern i festius perquè cada vegada hi han més submarinistes que no tenen por a l’aigua freda. A l'hivern també treballo, sóc agent comercial d'una marca d'equips de busseig, i aprofito per marxar de vacances.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.