Esports

Compte amb Henry

El derbi

Preocupació en silenci a Can Barça davant la baixa de Thierry Henry. Tant per la seva absència demà contra l’Espanyol com, sobretot, perquè els problemes físics que arrossega sembla que no són puntuals. No hi ha data de retorn per al francès, que té molèsties a la mateixa zona on en va tenir la temporada passada a l’Arsenal, que aleshores el van afectar greument.

Henry es va passar gairebé cinc mesos sense jugar en el seu últim curs a Londres. El davanter, que gairebé no havia patit lesions en 12 anys de carrera, va haver de frenar en sec per uns forts dolors al nervi ciàtic a l’octubre del 2006 i posteriorment va tenir altres complicacions.

Cap metge del Barça ho va voler confirmar, però les similituds són evidents. El comunicat d’ahir parlava de la “zona lumbar esquerra, que afecta el gluti esquerre”. “Aquestes molèsties són les mateixes que s’han tractat les últimes setmanes”, afegia la nota, que es tancava confirmant que el jugador és baixa per a Montjuïc i “per als propers compromisos mentre la simptomatologia no millori”. És a dir, els serveis mèdics blaugranes han evitat fixar un pronòstic i han deixat en una nebulosa l’alta d’Henry.

De moment, Titi ha disputat dotze dels tretze partits de Lliga, amb una única suplència i tres canvis. En total, 974 minuts, el cinquè jugador de la plantilla que acumula més estona darrere Víctor Valdés, Éric Abidal, Andrés Iniesta i Xavi Hernández. Cap dels anomenats cracs –com ell– de l’equip superen aquesta xifra. A la Champions, l’internacional bleu ha actuat en quatre dels cinc duels i ha fet dos gols. Al campionat estatal, cinc.

Onze gairebé perfilat
Ahir, com els darrers dies, Henry va fer treball de recuperació a la gespa del Camp Nou, al costat d’Oleguer Presas i Liliam Thuram. Sylvinho, amb molèsties al genoll de la cama esquerra, també és baixa. L’absència d’Henry i el dubte d’Eidur Gudjohnsen –ell espera entrar a la convocatòria– no fan més que confirmar la tornada a la titularitat de Ronaldinho després de la seva històrica suplència a Lió.

Amb el brasiler, es perfila un atac amb Lionel Messi, que ahir va entrenar-se al marge per una petita sobrecàrrega muscular, i Bojan Krkic. Fins ara, a les categories inferiors, el jove del planter ha estat un especialista dels derbis i ha marcat 10 gols en set temporades. Alguns de determinants, com quan d’infantil va decidir una Lliga al camp de l’Espanyol, a Sant Adrià, amb una diana al temps de descompte.

Pel que fa a la resta de l’onze, el dubte que sembla que pot sobrevolar Frank Rijkaard és fer entrar de central Rafael Márquez en lloc de Gianluca Zambrotta i resituar Carles Puyol al lateral dret. Gaby Milito i Abidal són segurs.

Mentrestant, al migcamp tot apunta que Touré Yaya i Xavi aniran acompanyats per Iniesta, que endarrerirà la seva posició respecte al matx de Lió. Gudjohnsen té molts números per ser el sacrificat, tot i que ahir es va reivindicar. “He treballat bé, molt fort, els últims mesos, i ara estic començant a recollir els fruits”, va argumentar l’islandès, que amb tot va afegir que es conforma a “poder ajudar” l’equip.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.