Esports

Henry: "A l'Arsenal no corria com estic corrent ara"

Lliga BBVA

El francès Thierry Henry ha explicat, una vegada més, per què des que va fitxar pel Barcelona no s'ha vist aquell davanter letal que enlluernava a l'Arsenal, i s'ha esplaiat sobre les necessitats que té actualment el seu equip, que l'obliguen a sacrificar-se constantment en tasques defensives.

"Entenc que la gent vulgui veure els gols de l'Arsenal, però aquí no és el mateix. A l'Arsenal no corria com estic corrent ara. A vegades has de treballar per a l'equip i no només per a tu", s'ha justificat Henry, que ha revelat que "mai" va pensar, quan va començar a destacar com a golejador al Mònaco, que acabaria havent de defensar tant.

L'internacional francès ha reconegut que durant la passada pretemporada havia anunciat que en la seva segona campanya com a blaugrana es veuria un Henry menys sacrificat, més egoista i molt més golejador, ja que "a un davanter se'l reconeix pels seus gols".

Malgrat això, el blaugrana ha indicat que "la situació va canviar" quan el seu company Samuel Eto'o va decidir seguir al Barça, perquè el bon rendiment del camerunès ha tornat a desplaçar Henry a la banda esquerra, malgrat que la intenció inicial del tècnic, Pep Guardiola, era alinear-lo aquesta temporada de '9'.

"A l'Arsenal partia del centre, esperant la pilota, més fresc, per caure en banda, i aquí és al revés. A la banda cal fer més esforç per defensar i igual arribo amb menys força a l'àrea rival", ha argumentat sobre la seva falta de definició en alguns partits.

Thierry Henry ha recordat, a més, que com a extrem és més difícil veure porta que com a davanter centre, on el jugador disposa de més ocasions per provar la rematada. "A l'Arsenal, fins i tot el dia que marcava tres gols, igual en fallava quatre més, però tenia set ocasions. Aquí en tinc una o dues", s'ha lamentat.

En qualsevol cas, el davanter blaugrana diu que se sent "molt millor físicament" que la temporada passada i que és "plenament feliç" al Barcelona, en part, per la bona marxa esportiva dels de Guardiola. "L'any passat, el que faltava és que no jugàvem com un equip, i ara sí", ha destacat.

Malgrat que l'entrenador segueix marginant-lo en una banda com feia Frank Rijkaard, Thierry Henry es desfà en elogis cap a Guardiola. "És sincer, molt dur amb la feina i disciplinat, però just, i a més sap de futbol", ha dit.

Oportunitat a València
Potser Henry tingui l'oportunitat de reivindicar-se com a '9' en el partit de Lliga de dissabte que ve que el Barça disputarà davant el València al Camp Nou, ja que Eto'o és baixa per sanció.

Interrogat sobre aquesta possibilitat, el francès prefereix tirar pilotes fora: "Aquesta és una pregunta per a l'entrenador", respon. No obstant això, no té problemes a fer una anàlisi més que correcta del conjunt xe. "Mata i Villa formen una bona parella en atac i l'equip no ha perdut ni un partit fora de casa fins ara i crec que només ha encaixat tres gols com a visitant. Serà difícil trencar la seva defensa", ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.