Esports

Anfield crema el Madrid (4-0)

Lliga de Campions

La paraula chorreo era ahir i és avui la més utilitzada en les cròniques madrilenyes per definir l’autèntica exhibició del Liverpool ahir a Anfield. Vicente Boluda tenia raó, però es va equivocar de colors en la seva aposta. Va pecar de bocamoll i s’ha endut quatre clatellades. El 4-0 d’ahir, que recorda el 5-0 del Milan de Van Basten –el 19 d’abril farà 20 anys–, deixa el Madrid fora d’Europa a vuitens per 5a temporada seguida.

Des dels primers instants l’equip de Rafa Benítez va deixar sense opcions el Madrid, primer amb una lliçó tàctica des de la banqueta, i segon per l’actitud dels reds, que ensenyaven les dents a la mínima i que van ofegar el rival amb una pressió asfixiant. Hi van afegir també un futbol d’alta velocitat en la circulació i també vertical, que va convertir el Madrid en una vella barqueta en plena tempesta.
Només cal dir que Casillas va ser el millor jugador visitant, i amb cinc aturades de mèrit va evitar una golejada d’escàndol. Cert és que en el primer gol, de Torres i al quart d’hora, els blancs van demanar falta sobre Pepe, i que el penal del 2-0, una mà de Heinze marcada per l’assistent, no n’era, però la realitat del joc ho va fer anècdota.

El Madrid mai va reaccionar, ni veient que Casillas es buidava per evitar el caos. L’equip blanc ho va intentar per orgull, però l’equip de Benítez estava preparat per a qualsevol contingència, i la teranyina entre migcamp i la defensa impedia tota maniobra.

Tot just començada la segona meitat la cosa va derivar cap a cert dramatisme madridista, amb el tercer torpede a la línia de flotació, obra d’un Gerrard imperial. Contingut el Liverpool, però ambiciós Babel per la banda, el partit no va acabar de morir i Dossena, al límit del temps reglamentari, va tancar el 4-0.

Ara en el madridisme s’obre un període de reflexió i totes les mirades busquen el retorn de Florentino Pérez, l’únic home aparentment capaç de fer tornar la pau social i aixecar la institució. Aviat hi haurà notícies. I amb l’arribada de Pérez la porta del Bernabéu s’obrirà de bat a bat per netejar el vestidor, començant pel clan holandès, amb el gran Arjen Robben, completament inèdit ahir, al capdavant.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.