Esports

Toca aixecar-se

El Madrigal mesura la capacitat de reacció en la primera de les 4 'finals'. Duel d'exigència per a un campió que arriba tocat i té el dubte seriós de Xavi. Els grocs, en el seu millor moment i mirant a Europa, prometen una altra batalla

Amb dècimes de febre per la decepció de perdre la possibilitat de revalidar la corona europea, el Barça es presenta aquest dissabte a la nit al Madrigal (22.00 h, TV3) amb la necessitat de sumar els tres punts. El Vila-real, equip incòmode per excel·lència, serà aquesta nit el millor termòmetre del campió blaugrana. És la prova més exigent de les quatre que li queden a l'equip de Guardiola. Per qüestions futbolístiques (els grocs són els únics que han puntuat al Camp Nou aquesta temporada), psicològiques (l'eliminació contra l'Inter encara cou) i també cronològiques (per molt que digui Guardiola, una relliscada en aquest moment seria irremuntable), el Barça haurà d'estar especialment atent aquesta nit.

La temporada agonitza i seria terriblement injust que l'encomiable esforç que s'ha fet en nou mesos de virtuosisme es dilapidessin en només quatre dies. Com dimecres al Camp Nou, la d'avui és una final. Segurament la més perillosa de les quatre que queden per a un campió al qual el calendari no li dóna cap treva. La lliga no hi entén, de justícia. "El cansament no existeix", és una de les màximes de Guardiola. L'equip s'ha d'autoconvèncer que això és així.

La presència de Xavi és un bon exemple. En circumstàncies normals, el segon capità blaugrana s'hauria quedat a Barcelona. Arrossega molèsties al soli i s'arrisca a un trencament que podria fer que s'aturés durant un mes. Xavi vol jugar. Sap que ara més que mai l'equip el necessita i és per això que ha demanat al tècnic que no li doni descans. Una bona mostra de la implicació d'un equip que, després de tant nedar, no vol ofegar-se a la vora. A banda del terrassenc, Guardiola haurà de tornar a fer equilibris en l'onze, ja que Iniesta –com se l'ha trobat a faltar en aquest tram tan decisiu– i Abidal –el francès no acaba de superar les seves molèsties– no viatgen. Puyol serà dels pocs que arribarà al partit descansat. I Bojan (torna al camp on va estrenar-se) podria ser una altra de les novetats de l'inici en un partit que el tècnic sap que serà de màxima exigència. A més, el rival s'ho creu.

Després d'una trajectòria decrèpita durant tres quarts de campionat, el Vila-real s'ha enganxat a la lliga. Cinc victòries en els últims sis partits l'han situat en posicions d'Europa League i a quatre punts de l'últim lloc de Champions. Garrido (sis triomfs en sis partits com a local) ha recuperat la confiança en uns jugadors que van arribar a ser cuers. Senna és la principal novetat d'una convocatòria en la qual no hi és Pires. Els blaugrana arriben constipats. No tenen temps d'agafar la grip.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.