Esports

El Chelsea derrota per la mínima la Juve i el Vila-real ensopega

En la segona tanda dels partits d’anada de vuitens de la Champions gairebé tots els ulls estaven posats en el Chelsea-Juventus (1-0), però el protagonisme se’l va endur un renascut Bayern Munic, que va passar com un cicló per Lisboa arrasant l’Sporting (0-5). L’equip del qüestionat Klinsmann va sentenciar l’eliminatòria, al contrari d’un Vila-real que d’aquí a dues setmanes haurà de tornar la visita al Panathinaikòs amb un perillós 1-1.

Caldrà esperar rivals de més entitat per calibrar el veritable potencial d’aquest Bayern que a priori no figurava entre els més ben col·locats de les travesses dels candidats al títol, però pel que sembla no està disposat a anar de comparsa. El conjunt bavarès va mostrar les seves credencials al José Alvalade amb una exhibició ofensiva que va capitanejar un Ribéry estel·lar.

L’Sporting, és cert, es va fer certes il·lusions en una primera hora en què fins i tot va tractar de tu a tu el rival. Fins que va aparèixer el francès per avançar els visitar amb una genialitat marca de la casa. No havia merescut tan de càstig l’equip portuguès, però l’efectivat del Bayern va ser demolidora. Sobretot en una segona part en què Luca Toni, autor de dos gols, i Klöse van ser els socis perfectes per a un Ribéry que va tornar a marcar de penal.

Molt més igualat va ser el duel a Stamford Bridge, on Guus Hiddink va fer el primer pas per complaure les expectatives d’un Roman Abramóvitx que ha dipositat totes les esperances en la Champions i en conseqüència en la tasca del tècnic holandès. Drogba és una de les armes que Hiddink vol recuperar per a la causa i el cert és que l’ivorià, després d’una preocupant sequera de deu partits sense marcar, es va reivindicar amb una bona actuació i sobretot amb el gol que al minut 12 va donar la victòria al seu equip.

El Juventus, sense gaires arguments per remuntar el marcador, no va inquietar en excés els blues. Aquesta vegada no en va tenir prou amb la inspiració de Del Piero i el seu únic consol és que torna a Torí amb l’eliminatòria oberta, tot i que l’1-0 pot ser un tresor important per a un equip de les característiques del Chelsea.

Al Madrigal, mentrestant, es va viure una enorme decepció. És evident que el Panathinaikòs és, sobre el paper i en la pràctica, un equip inferior al Vila-real però torna a Atenes amb un valuosíssim 1-1 que obligarà els de Pellegrini a buscar la gesta en un escenari sempre complicat.

L’equip grec no va tenir gaire vocació ofensiva però una espectacular rematada de Karagounis des de fora de l’àrea el va avançar al marcador al minut 59. Aleshores el Vila-real ja havia desaprofitat un munt de clares ocasions i ho va acabar pagant, tot i el penal transformat per Rossi al 66.