La visita del Cultural és un tràmit per al Barça després del 0-2 a Lleó

Guardiola reclama el màxim respecte i convoca Fontàs, Jonathan i Romeu

Els lleonesos, més que buscar un miracle, volen donar una bona imatge

La dependència del Cultural de Jito és total. Ha fet els 12 gols dels lleonesos en la lliga

Per als uns, per molt que Guardiola digui el contrari, serà un tràmit. Per als altres, en canvi, serà el partit que sempre han somiat des que eren petits. D'aquesta manera afronten, aquesta nit (22 h TV3 i La Sexta) el Barça i el Cultural la tornada dels setzens de final de la copa. Els dos gols de Pedro fa quinze dies a Lleó deixen l'eliminatòria gairebé sentenciada, però el tècnic blaugrana va tornar a demanar la màxima intensitat per a un partit que anirà bé perquè juguin els menys habituals i perquè els que acaben de superar una lesió acabin d'agafar el ritme. Serà el cas de Márquez. El mexicà, a la grada per decisió tècnica en l'últim partit contra el Mallorca, tindrà una bona oportunitat de demostrar que mereix renovar el seu contracte. Ho farà jugant al costat de Fontàs. El central esquerrà que va enamorar Guardiola en la seva etapa al filial i que, per diverses circumstàncies –convocatòries de seleccions i lesions– ha tingut poques oportunitats en el primer equip. A banda del central, hi haurà dos jugadors del filial que jugaran com si els anés la vida. El mexicà Jonathan (que ja va tenir algun minut en l'anada) podria ser titular, mentre que el virtuós Romeu esperarà la seva oportunitat a la banqueta. Bojan, Jeffren –aquest cop tot fa pensar que a la seva posició natural– també tindran una bona oportunitat de reivindicar-se al costat de Pedro, que vol allargar el moment màgic que viu amb el gol. Alves i Iniesta també es preveu que estiguin en l'onze.

Viatge en autocar.

El Cultural es va entrenar suaument ahir al matí a Lleó i va agafar un autocar que va arribar a Barcelona a última hora de la tarda. Dels 22 disponibles, Yosu Uribe n'ha fet viatjar 21. Tots excepte el veteraníssim Chema –l'exmitja punta del Valladolid és l'únic de la plantilla que sap el que és jugar al Camp Nou– perquè, com a mínim, tinguin l'oportunitat de trepitjar el coliseu blaugrana. Uribe sap que l'eliminatòria està del tot perduda i donarà descans a alguns titulars (el porter Saizar, el central Tejedor o el lateral Gorka) conscient que tres partits en una setmana –dissabte van guanyar el Barakaldo (3-1)– els ha de passar factura. Qui sí que té confirmada la titularitat és Jito. El davanter de Torre Baró, malgrat ser un periquito confés, complirà el somni de debutar al camp del club en què es va formar. Jito és el gran referent del conjunt lleonès. Dels 18 gols que han fet entre la lliga i la copa n'ha fet 16 i és l'autor dels 12 que el seu equip ha marcat en la lliga. Els tres últims, dissabte contra el Barakaldo. L'equip lleonès –en posicions de descens en la seva lliga amb només tres victòries en dotze partits– farà aquest mateix matí una suau sessió preparatòria a la ciutat esportiva. La directiva blaugrana aprofita la visita de l'històric conjunt lleonès al Camp Nou (en la seva única temporada en la primera divisió va jugar a les Corts) per homenatjar la figura de César. Lleonès de naixement i màxim golejador de la història. Ho farà en un estadi semibuit amb la presència d'uns 200 seguidors que es desplacen des de Lleó per estar al costat del seu equip.

Keita estarà deu dies de baixa i no marxa

A les baixes de Dmitro Txigrinski, Éric Abidal, Thierry Henry i Touré Yaya –estan convocats amb les seves seleccions– i dels lesionats Ibrahimovic i Milito es va afegir ahir també la de Seydou Keita, que tampoc va entrenar-se en la suau sessió preparatòria que ahir va dirigir Pep Guardiola a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. El migcampista de Mali, que va acabar amb molèsties el partit contra el Mallorca, va ser sotmès ahir a diverses proves, en les quals es confirma que té un edema al lligament lateral intern de la cama esquerra. Els primers pronòstics diuen que Keita haurà d'estar uns deu dies de baixa i que haurà de seguir un tractament específic de recuperació. La lesió impedirà al migcampista desplaçar-se a Ghana, on tenia previst arribar avui per disputar un partit amb la seva selecció. Ahir també es va confirmar que Zlatan Ibrahimovic –que no ha marxat amb la selecció de Suècia– haurà d'estar una setmana de baixa per una elongació a la cama esquerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.