BOJAN KRKIC

JUGADOR DEL BARÇA

«Sóc un privilegiat perquè jugo en el millor equip del món»

—Athletic, Inter i Real Madrid, quina setmana els espera...

—«Una setmana intensa, amb partits molt importants, atractius. Seria una errada, però, estar pensant ja en l'Inter i el Real Madrid. Nosaltres continuem aplicant la filosofia de la temporada passada, i ara toca pensar en el partit més immediat, que és el de l'Athletic. És important guanyar a Bilbao per sumar tres punts i rebre el Madrid al capdavant en la classificació.»

—San Mamés és un camp amb bons records per a Bojan...

—«Sí, he tingut la sort de marcar allà amb el Barça i també amb la selecció catalana. Em va bé i espero que continuï sent així.»

—I demà podria jugar allà el seu partit número cent amb la samarreta blaugrana.

—«Seria maco arribar a aquesta quantitat en un camp tan emblemàtic com San Mamés. Espero jugar i poder ajudar l'equip a aconseguir la victòria.»

—En 99 partits ha fet 26 gols, no està malament?

—«És veritat. No em puc queixar de com han anat les coses. L'evolució ha estat molt bona. He pogut experimentar moltes coses, guanyar títols i he arribat ja a aquesta xifra amb 19 anys i en un club gran com el Barça, el millor equip del món.»

—Va debutar el 24 d'abril del 2007. Ha canviat molt en aquests dos anys i mig?

—«Moltíssim. En l'àmbit futbolístic i en el personal. Quan vaig debutar tenia disset anys i crec que he madurat molt en aquests dos anys i mig. Em sento més fort.»

—Frank Rijkaard el va fer debutar.

—«Només tinc paraules d'agraïment per a ell. És qui em va introduir en aquest món, qui em va donar l'oportunitat de debutar. Sempre serà un referent per a mi.»

—I què en pensa de Guardiola?

—«És l'entrenador que m'està ajudant a confirmar-me. M'està ensenyant moltes coses i m'està donant molta confiança. M'està ajudant a millorar com a futbolista. I no fa falta dir moltes coses més, només cal mirar el que vam aconseguir la temporada passada per saber que és un gran entrenador.»

—El partit contra l'Inter és especialment complicat perquè no es pot fallar?

—«És veritat que no es pot fallar, però no hem de pensar en això. El que hem de pensar és que serà un gran partit, que tenim una gran plantilla, amb grans jugadors i que jugarem davant la nostra afició. No ens passa pel cap la possibilitat de perdre.»

—Després arribarà el Real Madrid, un partit que tothom vol jugar.

—«Sí. És un partit que crea expectació mundial, perquè el juguen els millors jugadors del món i tothom hi vol estar present, però si li dic la veritat, encara no hi penso.»

—Entén que el Madrid rebi tantes crítiques?

—«Les puc entendre, perquè quan més fas o més tens, més t'han d'exigir. Han fet una inversió molt gran en fitxatges i ara tothom els exigeix molt, els exigeixen títols.»

—Li agradaria tenir més minuts.

—«A tothom li agrada jugar sempre, però el Barça és el millor club del món i, per tant, té la millor plantilla del món. Això fa que sigui difícil jugar, però la temporada és molt llarga, i tots tindrem minuts. El que he de fer és continuar treballant, creixent i aprofitar els minuts que tinc.»

—En quina posició prefereix jugar?

—«M'és igual. El que vull és jugar, sigui on sigui. Com a davanter centre o a la banda. No és veritat allò que es va dir que no volia jugar a la banda.»

—Quan va marcar contra el Cultural en la copa se'l va veure alliberat. Tenia ansietat?

—«Ansietat no. Però és veritat que quan un davanter no marca gols està incòmode. Va ser una alliberació. Un davanter sempre té ganes de celebrar un gol.»

—Li ha passat pel cap alguna vegada marxar buscant jugar més minuts?

—«Mai. Estic en el millor equip del món i ningú vol marxar d'aquí. Sóc molt jove i el que he de fer és continuar treballant, aprenent, millorant. Sóc un privilegiat perquè jugo en el millor equip del món.»


entRevista a BOJAN KRKIC.

Davanter del FC Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.