Barça

L'inici de la reconquesta

El Barça de Tito Vilanova s'estrena al Camp Nou contra la Real Sociedad amb la novetat de Jordi Alba

Arriba a la cita després d'una bona pretemporada i no s'espera cap canvi en la proposta futbolística

Torna el futbol al Camp Nou. En ple mes d'agost i amb milers de barcelonistes encara de vacances, el Barça de Tito Vilanova s'estrena a casa contra la Real Sociedad, un rival propici –els guipuscoans fa 21 anys que no guanyen a l'estadi– per iniciar amb bon peu la reconquesta del títol de lliga, ara en mans del Real Madrid, l'etern rival. Acabats els partits de pretemporada, queda ben clar que els aficionats blaugrana que avui vagin al Camp Nou o que vegin el partit per televisió es trobaran un Barça recognoscible, molt semblant al dels últims anys. Perquè tot i que no hi serà Pep Guardiola, la proposta futbolística no ha variat gens ni mica. De fet, Vilanova no s'ha cansat de reivindicar-la. Ahir en la roda de premsa ho va tornar a fer.

Barça dominador

Per tant, hem d'esperar veure un Barça atrevit, ofensiu, que buscarà ser el protagonista i el dominador del partit a partir de la possessió de la pilota i d'una forta pressió en camp contrari. Precisament aquest ha estat un dels aspectes que Tito més ha volgut treballar durant l'estiu, perquè és innegable que la temporada passada l'equip havia perdut intensitat en aquesta faceta, tant important en el sistema de joc blaugrana. Recuperar-la serà clau perquè es torni a veure la millor versió i la més aclaparadora del Barça dels últims anys.

Cap canvi en la filosofia i molt pocs en el primer onze inicial que farà Tito Vilanova. A la porteria s'hi manté Valdés, indiscutible; el lateral dret serà per Dani Alves i la principal novetat serà al lateral esquerre, on debutarà el primer fitxatge de la temporada, Jordi Alba. A l'eix defensiu, Vilanova haurà d'escollir una parella entre Piqué, Mascherano i Puyol, i serà possiblement el capità qui començarà a la banqueta. Busquets es mantindrà com a mig centre i Xavi i Iniesta, en els interiors. Per a les tres places del davant, la de Messi està garantida però per a les altres dues Tito pot escollir. Alexis Sánchez ha estat l'últim a tornar dels compromisos internacionals i podria ser que partís en desavantatge respecte de Pedro i Cesc, encara que aquest últim va jugar tot el partit amb la selecció espanyola a Puerto Rico. El xilè, però, és un dels jugadors que més minuts han disputat aquesta pretemporada, i tothom espera d'ell que faci un salt endavant en la campanya que comença. És un jugador que, a més a més, necessita tenir continuïtat.

S'espera també veure un gran Leo Messi, que aquest estiu ha tingut més vacances que mai i després de molts anys s'ha pogut preparar com Déu mana. El seu duel particular amb Cristiano Ronaldo també començarà avui. I l'argentí vol agafar avantatge tan aviat com sigui possible. Liderar de nou l'equip cap als grans títols i superar-se són els seus principals reptes.

Quant a la Real Sociedad, arriba al debut en la lliga amb una certa dosi d'optimisme després de les bones sensacions que ha deixat aquest estiu, tot i les baixes per lesió de Zurutza i Iñigo Martínez.

“Què espero? Guanyar-ho tot, això és el que espero”

Rostre tranquil, to serè i, per damunt de tot, convençut amb les possibilitats d'aquest equip. Tito Vilanova va comparèixer ahir a la sala de premsa de la ciutat esportiva Joan Gamper, en les hores prèvies al seu debut a la banqueta del FC Barcelona en partit oficial contra la Real Sociedad, i l'optimisme i l'ambició que traspuen de les seves paraules conviden a somiar.

Després d'un mes de pretemporada, el tècnic de Bellcaire d'Empordà veu el grup a punt per a la seva posada en escena contra el conjunt donostiarra: “Veig l'equip realment bé. Tots han tornat molt bé dels partits internacionals i s'han entrenat bé. L'equip està preparat i motivat. De fet, aquests jugadors sempre els he vist motivats.” Motivat, precisament aquest seria un bon adjectiu per descriure l'estat d'ànim ara mateix del nou tècnic blaugrana. Tito Vilanova està engrescat amb el nou projecte i per començar, i l'autoexigència és màxima: “Què espero per aquesta temporada? Guanyar-ho tot, això és el que espero.” Contundent. “Tenim plantilla per fer-ho. L'objectiu és sumar el màxim de punts possibles i guanyar-ho tot. Volem que la gent estigui contenta amb el nostre treball”, va afegir Vilanova, que va dir que l'equip seguirà sent el de sempre: “Sempre hem estat un equip que pressiona a dalt, i no canviarem. I continuarem sent protagonistes amb la pilota. Hi haurà una clara línia de continuïtat amb la manera de jugar respecte dels últims anys.”

Per guanyar-ho tot, el millor, lògicament, és debutar amb bon peu, però Vilanova ja va avisar que “el primer partit sempre és complicat”. “La Real és un equip que juga amb les línies molt juntes. Quan roben la pilota surten ràpidament al contraatac. I en estratègia és un equip perillós. L'any passat ja ens van complicar les coses en tots dos partits”, va explicar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.