Assaig general

Per primer cop, Guardiola va provar contra el Chivas un equip farcit de teòrics titulars

El de San Francisco era l'últim test abans del debut oficial, l'anada de la supercopa

Guardiola ja no tindrà cap oportunitat més per preparar el primer partit oficial de la temporada, l'anada de la supercopa d'Espanya contra l'Athletic del dia 16. Podrà treballar aquests dies a Barcelona, però l'equip ja no disputarà cap més amistós. I contra el Chivas, en l'últim partit de la gira, va aprofitar per provar per primera vegada un equip inicial farcit de teòrics titulars. Era el primer cop que ho feia, ja que en la resta de partits havia dividit els titulars i els suplents de manera gairebé perfecta entre la primera i la segona part. El tècnic va alinear Piqué i Muniesa a l'eix de la defensa, Alves i Maxwell als laterals, Touré, Xavi i Keita al mig del camp, i Pedro, Messi i Henry al davant. Si Guardiola mantingués l'aposta contra l'Athletic, representaria el debut oficial de Maxwell, que ha donat molt bones sensacions durant la gira i que ofereix un perfil més ofensiu que Abidal i més sòlid defensivament que Sylvinho, el lateral al qual substitueix aquesta temporada. I també la consolidació de Pedro i, sobretot, de Muniesa. El davanter ha fet una pretemporada molt bona, contra el Chivas va ser un dels pocs que Guardiola no va canviar després del descans –els altres van ser Alves i Valdés–, i en el cas que jugués contra l'Ahtletic repetiria l'inici fulgurant del curs passat, quan va ser titular en la prèvia de la Champions, contra el Wisla de Cracòvia. A San Francisco, a més, Pedro es va entendre magníficament amb Messi, i de les seves botes van sortir algunes de les millors ocasions de l'equip. Guardiola va destacar l'actuació del canari durant la pretemporada: «És molt versàtil, té molta mobilitat i ens ajuda a estirar l'equip cap endavant. Segur que aquesta temporada l'utilitzarem.»

Muniesa, per la seva banda, va tornar a tenir una actuació impecable, tant en la construcció com en el tall, i cada cop sembla més factible que aquesta temporada sigui un habitual del primer equip. Sobretot si Henrique acaba marxant cedit, i si no es pot concretar el fitxatge de Txigrinski.

En aquest teòric equip titular no van entrar Puyol ni Bojan, però tots dos van jugar en la segona part i tampoc s'ha de descartar la seva presència en la supercopa. El de Linyola va tardar a arrencar, però quan ho va fer va ser per marcar l'empat gràcies a una excel·lent centrada d'Alves. Bojan, doncs, va tancar la pretemporada com a màxim golejador de l'equip, amb tres gols, empatat amb Pedro i Jeffren. La lesió d'Ibrahimovic l'ha deixat com a únic davanter centre pur, i ho ha aprofitat per deixar-se veure, no només al mig sinó també a les bandes, on Guardiola l'ha provat més d'una vegada.


En la formació inicial hi havia Muniesa i Pedro, que van tornar a tenir una gran actuació



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.