Espanyol

Golejada i a vuitens

L'Espanyol no falla, goleja el Celta i estarà divendres en el sorteig dels vuitens de final de la copa del Rei

La superioritat dels locals es va fer palmària amb l'expulsió de De Lucas, i Álvaro es va retrobar amb el gol

ESPANYOL: Casilla, Canal, Amat, Raúl Rodríguez, Dídac, Forlín, Romaric (Cristian Gómez, 81'), Verdú, Sergio García (Rui Fonte, 72'), Weiss (Dátolo, 58')
i Álvaro.

CELTA: Sergio, Hugo Mallo, Vila, Català, Bellvís (Joan Tomàs, 68'), Bustos (Lago, 55'), Oubiña, Insa (Toni, 58'), De Lucas, Álex López
i David Rodríguez.

Per la porta gran i golejant el Celta, l'Espanyol va aconseguir superar l'eliminatòria de setzens de final i divendres estarà en el bombo del sorteig de vuitens d'una copa que comença a il·lusionar de debò els espanyolistes. L'Espanyol va ser molt millor que el Celta, que si bé va sortir molt entonat es va fer l'harakiri amb l'expulsió absurda de De Lucas.

Dos gols d'Álvaro, un de Weiss i un de Sergio García van posar les coses a lloc i els de Pochettino entren a la fase de vuitens per la porta gran.

En un ambient gèlid per l'absència d'escalf a la graderia, l'Espanyol va començar el partit a un ritme inferior a l'exhibit en l'últim partit a Gijón. El Celta, més entonat i decidit, va dir la primera paraula en reclamar un penal d'Amat a David Rodríguez sense resposta arbitral i pocs minuts després el mateix davanter del Celta enviava a les mans de Casilla una rematada a boca de canó. Dos avisos eren massa en els primers 15 minuts d'un partit en què a l'Espanyol li faltava dinamisme i velocitat d'execució en l'elaboració convertint el seu joc en massa previsible. La primera jugada ben trenada va estar a punt de convertir-se en gol però Sergio, el porter del Celta, va aturar una rematada a gol d'Álvaro.

De mica en mica, l'equip de Pochettino s'anava despertant i trobant agilitat a les cames i en les idees. En aquest procés, De Lucas es va autoexpulsar en protestar
al col·legiat quan li havia tret una targeta groga.

El Celta, amb deu homes, va haver de renunciar a la valentia dels primers minuts i l'Espanyol va colpejar amb un gol de Weiss després d'aprofitar una assistència de Romaric. El gol va fer que l'equip de Paco Herrera fes un pas enrere i el partit ja només va tenir un dominador fins al descans. Abans, però, Romaric va tenir el 2-0 en rematar al segon pal una centrada de Verdú que Sergio va aturar amb el pit sortint a la desesperada.

L'Espanyol tenia el partit on volia. Al davant en el resultat i jugant contra deu, l'administració dels dos factors d'avantatge havien de ser suficients per evitar sorpreses.

Solució ràpida

No va fer falta administrar res, perquè tot just començar la segona meitat Álvaro va rematar de cap una centrada de Romaric que permetia a l'equip de Pochettino no haver de patir per un gol rival. Aquesta acció va tancar el partit. L'Espanyol tenia al sac (faltava lligar-lo) el partit. I no es va acomodar, perquè en tan sols quatre
minuts va incrementar l'avantatge després de dues pilotes al pal de Weiss i Sergio amb el tercer gol d'Álvaro, que ahir es va treure de sobre la pressió i es va retrobar amb el gol.

S'havia arribat a la fase de conclusió del matx a mitja hora del final. Els 11.400 seguidors que van anar a Cornellà s'ho estaven passant molt bé amb el resultat, el joc de l'equip i els càntics de la Curva.

El Celta va marcar amb un desajust defensiu al
segon pal i David Rodríguez va fer el 3-1 per premiar, encara que massa tard, la seva valentia.

El partit va deixar de ser una lluita igualada entre dos equips i mentre la Curva en demanava més, els jugadors s'esforçaven a premiar el seu suport. Álvaro, en una acció individual, va fer el 4-1 enmig d'un vendaval de joc local contra un Celta que va començar a reservar jugadors tot i que l'Espanyol també es va quedar amb deu per l'expulsió d'Amat.

Álvaro signava amb el seu segon gol l'acta de finalització dels seus problemes amb el gol. El flirteig amb el gol fa del davanter un altre futbolista. Especialment motivat, va ser el malson dels centrals. Es va atrevir amb una falta que va sortir fregant l'escaire i va ser l'home del partit en una nit que ha de ser el punt d'inflexió que necessitava. Amb el partit acabat, David Rodríguez va fer el segon gol del Celta, que no eclipsa els mèrits locals.

L'Espanyol segueix en ratxa i amb la moral pels núvols per anar-se'n de vacances uns quants dies i preparar l'anada dels vuitens i el derbi contra el Barça.

GOLS: 1-0 Weiss (31'). 2-0 Álvaro (48'), 3-0 Álvaro (59'), 3-1 David Rodríguez (62'), 4-1 Sergio García (68') i 4-2 David Rodríguez. ÀRBITRE: Velasco Carballo (madrileny). Targetes grogues a Dídac (52'). Vermella a De Lucas (28') i Amat (70') per doble amonestació. ASSISTÈNCIA: 11.400 espectadors.

El millor

Álvaro

Tot i no jugar un partit rodó, l'Espanyol va trobar amb molta eficiència el camí del gol gràcies a l'efectivitat d'Álvaro, que va fer dos gols.

El pitjor

De Lucas

L'exjugador blanc-i-blau es va autoexpulsar en el minut 28 i va deixar el seu equip i el partit a
les mans d'un Espanyol que no va perdonar.